ACTUALITATE 15 martie 2018

O nouă licență de traseu pentru transportul public judeţean

de Covasna Media | 910 vizualizări

Un alt operator de transport în comun a obţinut licenţă de traseu pentru ruta Sfântu Gheorghe–Ozun–Întorsura Buzăului.

Începând din această săptămână, firma Transbus SRL va asigura curse regulate pe acest traseu. Pe ruta Sfântu Gheorghe–Ozun–Întorsura Buzăului, vor funcţiona trei curse în zilele de lucru, autobuzele vor pleca la orele 8, 13 şi 16 de la Sfântu Gheorghe şi de la Întorsura Buzăului autobuzele vor porni la orele 6.30, 9.30 şi 14.30.

Începând din anul 2008, aprobarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean, atribuirea licenţelor de traseu, precum şi derularea procedurii de atribuire electronică îi revine în sarcina CJ Covasna. Potrivit programului valabil pe perioada 2014–2019, în judeţ există 59 de trasee, din care trei sunt încă libere: Saciova-Reci-Sfântu Gheorghe, Herculian–Băţanii Mici-Baraolt şi Sfântu Gheorghe-Olteni-Malnaş Băi, pentru care operatorii de transport public pot depune cereri de solicitare. Pe cele 59 de trasee cursele sunt asigurate de 12 operatori de transport public de persoane, însă trei comune au solicitat licenţă de traseu pentru autobuzele proprii. Comunele Comandău, Sita Buzăului şi Barcani oferă servicii de transport pe câte o rută, la un preţ mai redus decât firmele private.

În cadrul şedinţei extraordinare, reprezentantul judeţului Covasna, Mocsáry Gondos Zoltán a primit mandat special în Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii Gospodărie Comunală S.A., Sfântu Gheorghe. CJ Covasna a decis, de asemenea, că va semna un acord de cooperare cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Covasna, ministerul de resort încurajând cooperarea cu acele autorităţi ale administraţiei publice locale care închiriază terenuri agricole aparţinând domeniului public sau privat.

Biroul de presă al Consiliul Judeţean Covasna

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.