ACTUALITATE 22 august 2019

O nouă ediție a Festivalului Cartofului

de Daniela Luca | 581 vizualizări

Evenimentul face parte din oferta Zilelor orașului Târgu Secuiesc

Festivalul Cartofului ajunge în 31 august a.c. la a X-a ediție. Evenimentul care are ca scop promovarea tradițiilor gastronomice din zonă va avea loc în parcul Molnár Józsiás din Târgu Secuiesc Acesta este parte a Zilelor orașului care se vor ține în perioada  29 august – 1 septembrie. Echipele participante vor trebui să pregătească, la alegere, diverse specialități pe bază de cartofi, iar un juriu le va selecta pe cele mai delicioase. 

Organizatorii anunță că ediția din acest an a Festivalului Cartofului va reuni aproximativ 15 echipe, formate din patru sau mai multe persoane pasionate de gătit. Ele își vor antrena spiritul competitiv gătind cele mai bune bucate din cartofi.  

„O să avem o cupă challenge pe care o vor aduce cei din Ungaria, cei care au câștigat anul trecut premiul. Avem vreo 15-16 echipe care o să gătească în parcul Molnár Józsiás. Vor primi premii mai mari decât până acum pentru că am primit finanțare printr-un proiect de la Consiliul Județean Covasna. În afară de ce au primit până acum, lemne, apă și tot ce trebuie, vor primi și pâine ca să poată să dea celor care vor să guste mâncarea care a fost gătită acolo. Ideea este promovarea regiunii Târgu Secuiesc din punct de vedere turistic, fiind un eveniment gastro-turistic și să mai păstrăm și obiceiurile de aici din zonă prin gastronomie. Condiția este să gătească un preparat din cartofi, ori supă, ori tocană, tocăniță, orice numai să pună cartofi în mâncare și să fie și ceva tradițional, că asta e scopul, ca să păstrăm și tradiția”, ne-a spus organizatoarea evenimentului, Kerekes Adél. 

Aceasta a adăugat că juriul va fi format din reprezentanții Ordinului Cavaleresc Gastronomic la „Foc Liber”. Toți participanții vor fi premiați, iar cei care se vor clasa pe primele trei locuri vor primi premii speciale. 

Înscrierile la evenimentul organizat de Asociația K.K.V și municipiul Târgu Secuiesc sunt deschise până vineri, 23 august. Doritorii trebuie să transmită o solicitare la adresa de e-mail asimcovtgsecuiesc@gmail.com, sau să o contacteze pe organizatoarea Kerekes Adél, la numărul de telefon 0745 548 286. 

Pe lângă Festivalul Cartofului, programul Zilelor orașului Târgu Secuiesc, care vor avea loc în perioada 29 august – 1 septembrie, conține concerte, muzică de stradă, dansuri tradiționale, târguri, expoziții și vernisaje, programe pentru copii, jocuri și multe altele. 

De asemenea, primăria municipiului Târgu Secuiesc a anunțat că în acest an va acorda, cu prilejul sărbătorii, trei premii Pro Urbe. Laureații din acest an sunt: doctorul Vitális Sándor, profesorul  Deme László și sculptorul Vetró András. Atribuirea premiilor va avea loc în sala mare a Casei de Cultură Vigadó, joi 29 august, de la ora 17:00, în cadrul festivității de deschidere a Târgului de Toamnă.  

Programul complet al Zilelor orașului Târgu Secuiesc poate fi accesat pe site-ul http://www.oszisokadalom.ro/

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.