O nouă acţiune de ecologizare a Râului Olt, organizată de Fundaţia Comunitară
Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) va organiza, în luna mai, o nouă acţiune de ecologizare a Râului Olt, în cadrul programului naţional „Cu apele curate”.
Intervenţia, la care vor lua parte elevi, voluntari ai asociaţiei şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, se va desfăşura pe raza municipiului Sfântu Gheorghe, pe o lungime de aproximativ un kilometru, şi va include şi curăţarea barierei plutitoare amplasată pe cursul Râului Olt.
„Vrem să implicăm şi în acest an grupe de elevi, pentru că este foarte educativ să participe şi să se implice în protejarea mediului. Anul acesta vom curăţa şi suprafaţa apei cu o barcă, cei de la Apele Române ne vor asigura şi barca şi oamenii (...), iar asociaţia „Mai Mult Verde” ne va asigura echipamentele necesare, ca şi în anii precedenţi. Vom acţiona pe o distanţă de aproximativ un kilometru, cu câte trei grupe. Planificăm să facem şi o prezentare a Oltului şi a mediului natural pentru a fi şi mai bine înţeleasă importanţa protejării naturii (...) Societatea de salubritate Tega ne va ajuta cu preluarea deşeurilor şi golirea barierei plutitoare. Estimăm că la acţiune vor participa circa 40 de persoane, dar oricine doreşte ni se poate alătura”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Bereczki Kinga.
Acţiunea de ecologizare a Râului Olt va avea loc joi, 8 mai, între orele 9,30-12, iar punctul de întâlnire va fi parcarea magazinului Kaufland din Sfântu Gheorghe.
Potrivit acesteia, este a şasea acţiune de ecologizare a Râului Olt organizată în ultimii ani de către Fundaţia Comunitară Covasna, sub genericul „Cu apele curate”.
„Este un program anual pe care asociaţia „Mai Mult Verde” îl organizează şi care vizează în special zona Dunării. Colaborarea noastră a început în urma apelului asociaţiei, care şi-a propus să extindă programul şi pe afluenţii Dunării, iar noi am hotărât să ne alăturăm pentru că este important ca şi apele Râului Olt să fie curate (...) Ceea ce a observat este că de la un an la altul cantitatea de deşeuri colectate a scăzut considerabil, nici nu se poate compara cu ceea ce am găsit în primul an”, a mai spus Bereczki Kinga.
Anul trecut, Fundaţia Comunitară Covasna a organizat o amplă acţiune de ecologizare a Râului Olt pe teritoriile mai multor localităţi din judeţele Covasna şi Harghita, la care au participat aproape 1100 de voluntari, în cadrul căreia s-au colectat aproape 4,5 tone de deşeuri.
Tot în cadrul programului „Cu apele curate”, asociaţia „Mai Mult Verde” a donat Primăriei Sfântu Gheorghe o barieră plutitoare pentru colectarea deşeurilor de pe Râul Olt, în special a plasticului, cu scopul de le a împiedica să ajungă în Dunăre.
Foto arhivă