ACTUALITATE 3 mai 2023

O ediţie a Zilelor Sfântu Gheorghe mai curată

de Covasna Media | 992 vizualizări

Cantitatea totală de deşeuri a scăzut cu aproape 30% faţă de anul trecut

Ediţia din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe a fost cu o zi mai scurtă decât anul trecut, iar acest lucru s-a văzut şi în cantitatea de deşeuri colectate, care a fost mai mică decât în 2022. Potrivit conducerii societăţii de salubritate TEGA S.A., sărbătoarea oraşului se îndreaptă în direcția bună.

„Pentru cea de-a 30-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe, trebuie să spun că lucrurile se îmbunătățesc în ceea ce privește deșeurile. Nu mă refer la un eveniment punctual, ci la un proces: vedem că oamenii chiar încearcă să se debaraseze de gunoiul lor în locurile potrivite. Acest lucru include faptul că am încercat să amplasăm un număr suficient de containere în zonele mai aglomerate și să le golim continuu – pe cât posibil – în zonele aglomerate. Faptul că zilele orașului au fost mai curate, nu înseamnă că n-a existat gunoi deloc, ci doar că a fost mai puțin gunoi, iar deşeurile n-au mai fost aruncate la întâmplare”, a declarat directorul TEGA, Máthé László. Acesta a adăugat că este aproape imposibil să nu existe gunoaie în zona din fața Scenei principale, de exemplu, dar că angajaţii TEGA au îndepărtat deşeurile în timpul curățeniei de dimineață.

În 2022, în timpul Zilelor Sfântu Gheorghe au fost colectate 369 mc de deșeuri, iar anul acesta cantitatea totală a scăzut cu aproape 30%, fiind colectate 264 mc de deşeuri. În acest an, 60 de persoane au fost la datorie în fiecare zi în timpul evenimentelor, iar în centrul orașului au fost amplasate 38 de containere de 1100 de litri și 200 de containere de 120 de litri, dar și 8 containere pentru uleiul folosit. Acestea din urmă s-au dovedit importante deoarece s-au acumulat în total 120 de litri de ulei uzat și, deși în trecut au fost disponibile containere similare, mulți bucătari nu le foloseau, mulți dintre ei vărsând substanța puternic poluantă în canalizare.

Ca o notă pozitivă, spre deosebire de anii precedenți, nu au dispărut recipiente de 120 de litri, faţă de ediţiile anterioare când în medie 10 recipiente erau luate de persoane necunoscute.

Personalul TEGA a fost prezent şi pe aleea superioară din Parcul Elisabeta, desfășurând jocuri de conștientizare a problemelor de mediu pentru copii, unde au fost prezenţi şi unii dintre rezidenții adăpostului de câini de la Câmpul Frumos, fiind adoptaţi în total 4 pui de câine și 2 câini adulți.

TEGA S.A., Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.