ACTUALITATE 13 decembrie 2010

O casă a ars la Zălan

de Covasna Media | 60 vizualizări

Joi seara dispeceratul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” a fost anunţat de producerea unui incendiu la acoperişul unei case din localitatea Zălan. La

faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe care a constatat că exista pericolul exinderii incendiului la întreaga casă, la anexele din jurul casei şi la locuinţele învecinate.

În mai puţin de o oră incendiul a fost stins dar în urma arderii au fost distruse atât mansarda din lemn cât şi bunurile materiale din aceasta. De asemenea de la jetul de apă folosit la stingerea incendiului structura de cărămidă a casei a fost avariată aceasta neprezentând momentan siguranţă pentru locuit. Din cercetările pompierilor cauza cea mai probabilă a incendiului a fost un burlan de fum neprotejat termic corespunzător. Pentru a evita asemenea dezastre pompierii vă recomandă să verificaţi instalaţiile deoarece în această perioadă a anului se produc cele mai multe incendii din acaestă cauză. De asemnea aceştia recomandă să verificaţi normele legislative în vigoare la montarea şi protejarea burlanelor de fum, astfel se diminuează pericolul producerii unui incendiu. Din fericire pentru proprietarul casei din Zălan, aceasta era asigurată astfel nu va rămâne pe drumuri în această iarnă.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.