ACTUALITATE 11 iunie 2024

O butelie a explodat într-o garsonieră din Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 3107 vizualizări

O butelie a explodat într-o garsonieră de pe strada Vasile Goldiș din Sfântu Gheorghe, luni, în jurul orei 22:30. Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale și echipaje medicale. În urma deflagrației, o femeie de 57 de ani a suferit arsuri foarte grave pe 70% din corp și a fost transportată de urgență la spital. Peste 20 de locatari, inclusiv un minor, s-au autoevacuat, transmite ISU Covasna. 

„În jurul orei 22:30, am fost solicitați să intervenim în urma producerii unei deflagrații provenită de la o butelie aflată în interiorul unei garsoniere situată la etajul 1 (din 4) al unui bloc de locatari, în  localitatea Sfântu Gheorghe.

La locul intervenției, s-au deplasat pompieri din cadrul Detașamentului Sfântu Gheorghe cu doua autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțimi, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o ambulanță  SMURD B2 şi o autospecială de primǎ intervenție și comandă. În sprijin a ajuns la fața locului și un echipaj SAJ cu medic”, informează ISU Covasna.

O femeie în vârstă de 57 de ani a suferit arsuri de gradul III pe o suprafață de 70% a corpului și a fost transportată la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare de către echipajul SAJ. O altă victimă, în vârstă de 73 de ani, a avut un atac de panică. Aceasta a fost asistată de către echipajul medical SMURD, dar a refuzat transportul la spital, mai spun pompierii.

În total, 25 de persoane s-au autoevacuat la timp din clădire printre care și un minor.

Alimentarea cu gaz a fost oprită temporar pentru verificări, iar o echipă de inspectori de la Construcții a confirmat că blocul nu a suferit daune structurale, așa că locuitorii s-au întors în apartamentele lor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.