ACTUALITATE 25 octombrie 2015

Numărul turiştilor, în creştere faţă de anul trecut

de Agerpres | 302 vizualizări

Numărul turiştilor sosiţi în judeţul Covasna în primul semestru din acest an a fost de aproape 38.000, în creştere cu 14,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, relevă un raport al Direcţiei Judeţene de Statistică.

Potrivit acestuia, majoritatea au fost turişti români, peste 33.000, iar printre străinii care au vizitat anul acesta judeţul Covasna s-au numărat unguri (peste 50%), germani (10 %), restul englezi, austrieci, israelieni, italieni şi sârbi.

Şi numărul înnoptărilor în unităţile de cazare din judeţul Covasna a crescut faţă de anul trecut, în primul semestru din 2015 înregistrându-se 173.000 de înnoptări, în creştere cu 17,7%. Practic, sejurul mediu a fost de 4,6 înnoptări/persoană.

La sfârşitul primului semestru din acest an, în judeţul Covasna funcţionau 108 unităţi de cazare cu 5582 locuri permanente şi sezoniere, iar indicele de utilizare a spaţiilor de cazare a fost în medie de 43,7%, cu o creştere de opt puncte procentuale, reiese din raportul Direcţiei Judeţene de Statistică.

Directorul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului Covasna, Gruman Robert, a pus această creştere pe seama numeroaselor evenimente culturale şi gastronomice organizate în judeţul Covasna, dar şi a pachetelor care includ programe în mediul rural, cum ar fi vizitarea atelierelor meşteşugăreşti şi a băilor tradiţionale cu apă minerală reabilitate în ultimii ani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.