ACTUALITATE 10 martie 2022

Numărul pacienților Covid-19 internați la Spitalul Județean este în scădere

de Diana Pantelimon | 1286 vizualizări

Doar 20 de pacienţi la care s-a identificat prezenţa virusului SARS-CoV-2 şi un pacient suspect mai sunt internați la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, se arată într-un comunicat de presă din data de 9 martie a.c..

Față de săptămânile trecute, se poate observa o scădere semnificativă a numărului pacienților internați cu Covid-19, aceștia fiind în număr de 56 acum 2 săptămâni.

Din cei 20 internați în prezent, 16 sunt pacienți tratați la secția de Boli Infecțioase Covid, cu forme medii spre grave ale bolii, 3 dintre aceştia fiind vaccinați anti-Covid. La Terapie Intensivă se află internaţi 4 pacienți infectați, în stare critică, dintre care unul este intubat. Niciunul dintre pacienţii internaţi pe această secţie nu este vaccinat, iar pe secția de Chirurgie Covid nu sunt pacienți, se mai arată în comunicatul de presă.

Conform aceleiași surse, în perioada 2 - 9 martie, „au fost externaţi 27 de pacienți care au fost trataţi cu diagnosticul Covid-19. Tot în această perioadă au fost înregistrate 4 decese asociate infecției SARS-CoV-2, fiind vorba despre pacienţi cu vârste cuprinse între 56 și 84 de ani, dintre care unul vaccinat.”

Gradul de ocupare al paturilor din spitale este de 18%.  

La Spitalul de Recuperare Cardiovasculară Dr. Benedek Géza din Covasna sunt 2 pacienți internați, la Târgu Secuiesc 1 pacient, iar la Baraolt 5, conform unui comunicat de presă al Prefecturii Covasna din data de 9 martie a.c.. 

La nivel de județ, se înregistrează 489 de cazuri active, incidența fiind de 2,16 cazuri la mia de locuitori.

Deși restricțiile impuse de starea de alertă au fost ridicate începând cu data de 9 martie a.c., iar numărul cazurilor de îmbolnăviri este, se pare, în continuă scădere, se recomandă purtarea măștilor atât în interior, cât și în exterior, în spațiile aglomerate. Totodată se recomandă igienizarea frecventă a mâinilor, pentru prevenirea transmiterii bolii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.