ACTUALITATE 13 februarie 2018

Numărul accidentelor grave continuă să scadă

de Covasna Media | 434 vizualizări

Aproape 400 de sancțiuni și 20 de permise reținute în urma acțiunilor polițiștilor rutieri din ultima săptămână

Polițiștii covăsneni continuă să acționeze pentru menținerea siguranței traficului rutier și reducerea numărului de accidente. În perioada 5-11 februarie polițiștii au fost prezenți în trafic, astfel că pe raza județului nu au fost înregistrate evenimente rutiere cu urmări grave. De altfel, statisticile înregistrate de la începutul anului, la nivel județean, relevă că numărul accidentelor rutiere grave își menține trendul descendent, fiind înregistrate 9 accidente grave, față de 11 în perioada similară a anului trecut.

Săptămâna trecută polițiștii rutieri au acționat zilnic, atât pe drumurile naționale, cât și pe celelalte categorii de drumuri, inclusiv în localitățile urbane și rurale. Astfel, au fost constatate și sancționate 384 de abateri de natură contravențională la regimul circulației rutiere. Dintre acestea, 127 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 62 pentru abateri comise de pietoni ori bicicliști, iar alte 15 pentru nerespectarea regulilor la efectuarea manevrei de depășire.

Au fost reținute 20 de permise de conducere, iar pentru diverse abateri ori constatarea unor defecțiuni tehnice, au fost retrase 16 certificate de înmatriculare.

Acțiunile polițiștilor au avut ca urmare și întocmirea unor dosare de cercetare penală în urma constatării de fapte ce constituie infracțiuni. Numai la sfârșitul săptămânii trecute au fost constatate patru fapte de natură penală la regimul rutier.

Astfel, la Dalnic, polițiștii au depistat un bărbat de 40 de ani care circula cu un autoturism având autorizație provizorie de circulație cu termenul de valabilitate depășit. Bărbatul este cercetat acum pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii din Întorsura Buzăului au depistat un bărbat de 40 de ani, care conducea un autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și la Aita Mare a fost identificat un bărbat de 50 de ani, la volanul unei autoutilitare, iar în urma testării cu etilotestul s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un alt bărbat de 35 de ani a fost depistat de polițiștii din Întorsura Buzăului, în timp ce conducea un autoturism, băut fiind. Testarea cu etilotestul a relevat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cele trei persoane depistate cu alcoolemie au fost conduse la unități medicale pentru recoltare de probe biologice de sânge, iar pe numele lor au fost deschise dosare de cercetare penală pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Compartimentul Relaţii Publice IPJ Covasna

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.