ACTUALITATE 15 noiembrie 2019

„Nu vrem să vindem minori alcoolului și tutunului!”, ediția a II-a

de Covasna Media | 1430 vizualizări

În concordanță cu misiunea instituțională și, implicit, cu obiectivele specifice cuprinse în documentele strategice în domeniul reducerii cererii de droguri, Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Covasna, implementează, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în parteneriat cu Poliția Locală a Mun. Sfântu Gheorghe și Direcția de Sănătate Publică Covasna, Proiectul local de prevenire a consumului de alcool și tutun în comunitate „Nu vrem să vindem minori alcoolului și tutunului!”, ediția a II-a.

Obiectivul general al proiectului constă în informarea și verificarea agenților economici care își desfășoară activitatea pe raza unităților de învățământ și în zonele adiacente acestora, cu privire la respectarea prevederilor legislative în domeniul comercializării de băuturi alcoolice și produse din tutun minorilor.

În cadrul proiectului, specialiştii CPECA Covasna și polițiștii locali vor distribui materiale informative cu privire la respectarea legislației în domeniu de către agenții economici care comercializează băuturi alcoolice și produse din tutun.

Activităţile derulate în acest proiect se realizează conform prevederilor Planului de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Antidrog în perioada 2017 – 2020, ce are ca obiectiv general reducerea factorilor de risc și dezvoltarea factorilor de protecție la categoriile profesionale ce sunt predispuse consumului de alcool, tutun și / sau droguri.

Cea de–a doua activitate subsumată proiectului constă în efectuarea activităților de control de către Poliția Locală a Mun. Sfântu Gheorghe și Direcția de Sănătate Publică Covasna, ce va avea ca obiect verificarea modului de respectare a legislației de către agenții economici care comercializează băuturi alcoolice și produse din tutun și aplicarea de sancțiuni conform competențelor.

Acest proiect local de prevenire a consumului de tutun și alcool se dorește a fi un răspuns proactiv și integrat al instituțiilor cu atribuții în domeniul reducerii cererii de droguri, având ca rezultat final reducerea factorilor de risc și întarirea factorilor de protecție a comunității din mun. Sfântu Gheorghe.

(Compartimentul Relaţii Publice)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.