ACTUALITATE 2 aprilie 2009

Nu mai e nevoie de unanimitatea locatarilor pentru reabilitarea termică

de Covasna Media | 617 vizualizări
În noua variantă este nevoie de 50% plus unu din numărul de locatari pentru a se iniţia reabilitarea termică.

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu, a spus că din noua ordonanţă privind reabilitarea termică a blocurilor, s-a scos prevederea conform căreia este nevoie de un acord în unanimitate al locatarilor, prevedere care a blocat multe iniţiative. În noua variantă este nevoie de 50% plus unu din numărul de locatari pentru a se iniţia reabilitarea termică. „Dacă aş fi în locul primarilor aş lua blocurile care sunt contorizate la

În noua variantă este nevoie de 50% plus unu din numărul de locatari pentru a se iniţia reabilitarea termică.

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Răzvan Murgeanu, a spus că din noua ordonanţă privind reabilitarea termică a blocurilor, s-a scos prevederea conform căreia este nevoie de un acord în unanimitate al locatarilor, prevedere care a blocat multe iniţiative.

În noua variantă este nevoie de 50% plus unu din numărul de locatari pentru a se iniţia reabilitarea termică. „Dacă aş fi în locul primarilor aş lua blocurile care sunt contorizate la scară, pentru că imediat se va vedea la factură“, a declarat Răzvan Murgeanu.

Autorităţile locale au posibilitatea să crediteze asociaţiile de locatari cu privire la reabilitarea termică a imobilelor.

Este vorba despre o ordonanţă iniţiată de Guvernul Boc, cu privire la creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, care a trecut miercuri de Parlament. Conform proiectului, vor beneficia de lucrări de intervenţie pentru izolarea termică, în special blocurile proiectate în perioada 1950-1990.

Pentru realizarea izolaţiilor termice, Guvernul vine să subvenţioneze 50% dintre lucrări, iar consiliile locale vor pune şi ele 30% din sumele necesare. Astfel, în grija asociaţiilor de locatari mai rămâne achitarea a 20% din suma totală.

În acest an, programul va fi axat pe finalizarea lucrărilor de izolare termică demarate deja. În plus, vor începe lucrările şi la blocurile care au deja avize.

Blocurile de locuinţe neincluse în program în 2009 rămân în baza de date a coordo natorilor locali pentru fundamentarea programelor locale şi naţionale în anii următori.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, în România sunt peste trei milioane de apartamente ce trebuie izolate termic, adică peste 83.000 de blocuri la nivel naţional.

Teme articol: termoizolare izolatie
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.