ACTUALITATE 30 mai 2019

Noul mini-mall din Sfântu Gheorghe, pe masa Consiliului Local

de Daniela Luca | 1736 vizualizări

Proiectul de hotărâre privind PUZ-ul centrului comercial va fi votat pe 30 mai de Consiliul Local

În cadrul unei conferințe de presă, primarul  municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a anunțat că Planul Urbanistic Zonal al centrului comercial din strada Lunca Oltului va ajunge joi, 30 mai, în atenția consilierilor locali. În cazul în care acesta va fi aprobat, dezvoltatorii Sepsi Value Center vor putea da startul lucrărilor.

Antal Árpád a specificat că Primăria Sfântu Gheorghe a vândut un teren în zona Lunca Oltului unui dezvoltator privat, care își propune să construiască aici prima galerie comercială, adică un Mall de mici dimensiuni. Acesta va fi însă cel mai mare din județ, spune acesta.

„Unul dintre punctele importante se referă la faptul că mâine ajunge în fața Consiliului Local PUZ-ul privind centrul comercial din strada Lunca Oltului. Asta înseamnă că în cazul în care va fi aprobat de Consiliul Local, societatea va putea solicita autorizații de demolare, autorizații de construcție și din informațiile mele, dânșii doresc ca anul acesta să înceapă lucrările la acest centru comercial. Termenul este în grafic. Aici vorbim despre un teren de 62.682 de metri pătrați, deci mai mult de șase hectare. Va fi cel mai mare centru comercial din județ”, a declarat miercuri, 29 mai, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

Acesta a amintit și câteva dintre avantajele unei noi galerii comerciale. Printre acestea se numără și crearea a sute de locuri noi de muncă, dar și faptul că cei care se deplasau la Brașov pentru a face cumpărăturile, acum vor câștiga o oră, timp pierdut în trafic.

 „După cum știți eu sunt un susținător al firmelor mici și mijlocii locale, însă în aceeași măsură putem observa că foarte mulți cetățeni din orașul nostru stau mai bine de o oră în mașină să meargă până în Brașov și înapoi și preferă să facă cumpărăturile în centre comerciale. Pentru noi asta înseamnă timp pierdut, bani pierduți, locuri de muncă pierdute. Într-un asemenea centru comercial se creează câteva sute de locuri de muncă, impozitele rămân în oraș, oamenii își cheltuie banii aici și le mai rămâne o oră în care pot face ceva util pentru familie, deci acesta este motivul pentru care am susținut acest proiect, care și din punct de vedere urbanistic va aduce un plus orașului. Este o zonă care era semi-industrială, deci cu siguranță va aduce un plus de valoare pentru oraș acest proiect”, a mai spus Antal Árpád.

Deschiderea galeriei comerciale este programată pentru primăvara anului 2020, iar dezvoltatorul care va construi mall-ul din Sfântu Gheorghe, Prime Kapital, are în plan deschiderea a 14 noi centre comerciale, majoritatea în orașe din România, dar și înafara țării.  

(Sursă foto: https://primekapital.com/)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.