ACTUALITATE 8 ianuarie 2019

Nouă persoane prinse în flagrant în timpul comiterii unor fapte penale

de Covasna Media | 657 vizualizări

Acțiuni ale polițiștilor pentru menținerea siguranței publice

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au acționat, și la sfârșitul acestei săptămâni, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și combaterea faptelor ilicite.

Oamenii legii au intervenit la 54 de evenimente în acest week-end și au desfășurat 15 acțiuni, în urma cărora au constatat 98 de abateri de natură contravențională, pentru care s-au aplicat sancțiuni în valoare de aproape 33.000 de lei.

Pentru abateri în trafic polițiștii au reținut 12 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

De asemenea, prezența activă a polițiștilor în teren, s-a concretizat în prinderea în flagrant a 9 persoane, în timpul comiterii unor fapte penale, dar și în sesizarea din oficiu cu privire la comiterea a 17 infracțiuni.

În cadrul acțiunilor desfășurate, oamenii legii au depistat mai mulți șoferi care nu au respectat normele privind circulația pe drumurile publice, aceștia fiind acum cercetați penal pentru infracțiuni rutiere.

La Sfântu Gheorghe, de pildă, polițiștii au depistat un bărbat de 31 de ani, care conducea un autoturism deși nu avea permis de conducere pentru nicio categorie, dar și un altul care a condus sub influența alcoolului și a lovit o altă mașină. Acesta din urmă s-a ales cu dosar penal în urma acestei „aventuri”, întrucât avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Și polițiștii de la Serviciul Rutier au constatat nereguli. Aceștia au identificat, pe strada Fabricii din Sfântu Gheorghe, un tânăr de 26 de ani care conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În noaptea de duminică spre luni, polițiștii rutieri aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu au observat o mașină ieșită în decor, în afara DN 11. În urma verificărilor efectuate, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat, iar în urma testării cu etilotestul a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar și conducere fără permis, întrucât în urma verificărilor s-a constatat că acesta nu este posesor de permis de conducere.

Tot în acest week-end, în urma acțiunilor desfășurate, polițiștii din Brețcu, Poian și Mereni au depistat în flagrant, șase persoane, care au tăiat ilegal și sustras 12 arbori din fondul forestier, iar materialul lemnos rezultat fie îl sustrăseseră, fie urmau să îl sustragă. Toți cei șase sunt cercetați penal pentru comiterea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de material lemnos.

Compartimentul Relații Publice,

Agent principal de poliție Tolvaj-Marin Nicoleta

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.