ACTUALITATE 6 august 2009

Notarii verificaţi de UNNPR, nevinovaţi

de Covasna Media | 383 vizualizări
Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, intenţionează să stea cu ochii pe notarii din oraş, în ideea ca aceştia să nu întocmească acte de vânzare pentru locuinţele ale căror proprietari au datorii la întreţinere. În urma unei atenţionări lansate de Antal Arpad în presă, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR) a transmis municipalităţii rezultatul unui control efectuat la

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, intenţionează să stea cu ochii pe notarii din oraş, în ideea ca aceştia să nu întocmească acte de vânzare pentru locuinţele ale căror proprietari au datorii la întreţinere.

În urma unei atenţionări lansate de Antal Arpad în presă, Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR) a transmis municipalităţii rezultatul unui control efectuat la cinci notari din Sfântu Gheorghe.

„După verificările prin sondaj a actelor notariale din anii 2007- 2009, avându-se în vedere şi lista cu datornicii asociaţiilor de proprietari, s-a constatat că notarii publici au respectat prevederile legale, în general”, a declarat ieri Antal Arpad.

Potrivit acestuia, UNNPR a raportat două cazuri în care s-au încheiat contracte de vânzare - cumpărare pentru locuinţe asupra cărora existau datorii la asociaţii, însă acestea au avut motive bine întemeiate, acoperite din punct de vedere legal.

„Am convingerea că după acest control nu se va mai întâmpla ca vreun notar să încheie acte de vânzarecumpărare fără a avea adeverinţă de la asociaţia de proprietari, din care să reiasă că nu există datorii. Vreau să spun foarte clar că în cazul în care voi primi vreo informaţie de la asociaţii de proprietari sau cetăţeni că aceste lucruri se repetă, voi avea o reacţie mult mai dură, voi solicita UNNPR să ia măsurile necesare şi să nu mai fie atât de solidari cu cei din breasla lor”, a avertizat primarul, care în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari din Sfântu Gheorghe, aflase despre existenţa a doi notari din municipiu care nu solicitaseră foştilor proprietari documente de la asociaţiile de proprietari prin care să se arate că aceştia nu aveau datorii.

Potrivit primarului, problema era una destul de serioasă, deoarece datoria nu mai putea fi recuperată de către asociaţii şi furnizorii de utilităţi, odată ce proprietatea era vândută, datoria fiind a persoanei şi neputând fi transferată, din punct de vedere juridic.

Monica Rizea

Teme articol: Antal Arpad control notari
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Cineva care stie, 9 august 2009
Corect , ca pana la urma dupa cate stiu eu nu e treaba notarilor sa adune banii pe care vanzatorii ii au datorie la asociatie sau la stat, ei intocmesc contractele de vanzare cumparare numai daca au citeste integral
Ariel, 7 august 2009
UNNPR a formulat la modul sincer: "notarii au respectat precederile legale, IN GENERAL". Formularea spune totul, confirma indirect ceea ce au reclamat reprezentantii asociatiilor de proprietari.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.