ACTUALITATE 22 noiembrie 2011

Noi zvonuri despre răpiri de copii

de Covasna Media | 44 vizualizări

Poliţia dă asigurări că toate aceste zvonuri nu au niciun temei real.

În ultimele zile, în zona Întorsura Buzăului s-au auzit din nou zvonuri legate de cazuri de răpiri de copii, în vederea prelevării de organe.

Faţă de această situaţie, precizăm că în această perioadă la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Covasna nu au fost sesizate cazuri de dispariţii de copii.

De altfel, în evidenţele IPJ Covasna nu există şi nu au existat în ultimii ani minori care să fi fost reclamaţi dispăruţi şi să nu fi fost identificaţi şi redaţi familiilor/instituţiilor de ocrotire a minorilor în scurt timp.

Din datele statistice ale IPJ Covasna rezultă că, de regulă, minorii care sunt reclamaţi ca fiind dispăruţi sunt adolescenţi care, în urma unor probleme personale sau familiale, pleacă voluntar de la domiciliu/din instituţiile de îngrijire a minorilor.

Apel la cetăţeni

Poliţiştii fac apel la cetăţeni să nu răspândească informaţii neverificate, care pot crea temere şi un sentiment de nesiguranţă în comunitate.

În cazul dispariţiei reale a unui minor, părinţii sau persoanele în grija cărora se află minorul în cauză sunt rugate să sesizeze în cel mai scurt timp cel mai apropiat organ de poliţie în vederea identificării cât mai rapide şi redării minorului familiei.

Asemenea zvonuri, care s-au dovedit, de asemenea, lipsite de fond, au mai circulat în judeţul nostru începând cu luna mai până în luna iulie a.c..

În urma zvonurilor publice, poliţiştii covăsneni s-au sesizat din oficiu şi au efectuat verificări, iar acestea au demonstrat că informaţiile care circulau nu au avut un temei real.

De altfel, informaţii similare au circulat şi în alte judeţe ale ţării, atât în cursul acestui an cât şi în anii anteriori, dar nu a fost înregistrat nici un caz confirmat.

(IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.