ACTUALITATE 4 mai 2017

Noi reguli privind controalele în domeniul sănătății și bunăstării animalelor

de Covasna Media | 871 vizualizări

Noi reguli europene privind controalele oficiale în domeniul sănătății și bunăstării animalelor, a furajelor, siguranței alimentelor, sănătatea plantelor și a produselor de protecție a plantelor, protecția mediului.

Noul Regulament UE nr. 2017/625, privind controalele oficiale a fost publicat în Jurnalul oficial al Uniunii Europene L95 în data de 7 aprilie 2017, și a intrat în vigoare din 27 aprilie 2017.

Regulamentul impune asigurarea unui nivel ridicat de protecție a sănătății umane și animale, precum și a mediului prin intermediul unor măsuri din domeniul veterinar și fitosanitar. El conține norme armonizate pentru garantarea siguranței și salubrității alimentelor și a furajelor, precum și a activităților care ar putea avea un impact asupra siguranței lanțului alimentar sau a protecției intereselor consumatorilor. De asemenea, sunt prevăzute norme menite să asigure un nivel ridicat de  sănătate umană – a animalelor și a plantelor, precum și de bunăstare a animalelor, activități care au ca obiectiv esenţial lupta împotriva posibilei răspândiri a bolilor animalelor, în unele cazuri transmisibile la oameni, sau împotriva organismelor dăunătoare plantelor sau produselor vegetale, și să asigure protecția mediului.

Bolile transmisibile ale animalelor, inclusive prin microorganisme care au dezvoltat rezistență la antimicrobiene, pot avea un impact semnificativ asupra sănătății publice, a siguranței alimentelor și furajelor, precum și asupra bunăstării și sănătății animalelor.

Începând din data de 27 aprilie 2017 cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii DSVSA Covasna au în vedere prevederile noului Regulament.

Supunem atenției tuturor operatorilor economici din domeniul alimentar, a producției de furaje și alte plante, precum și crescătorilor de animale, să studieze noul Regulament pentru a se conforma prevederilor acestuia.

Director executiv DSVSA Covasna,

Dr. Sikó Barabási Sándor

Teme articol: sanatate ferma animale norme
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.