ACTUALITATE 29 mai 2019

Noi locuri de parcare în centrul municipiului Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1190 vizualizări

Cum și-au propus autoritățile să creeze noi spații pentru mașini

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe fac noi demersuri pentru a crea mai multe locuri de parcare în zona centrală a municipiului. În acest sens, în dimineața zilei de marți, 28 mai, au început demolările fântânii arteziene din parcarea fostului Hotel Bodoc. Suprafața ocupată de aceasta va putea fi folosită ca loc de parcare pentru mai multe autoturisme.  

Pentru că vechea fântână arteziană din parcarea Hotelului Bodoc nu mai avea de multă vreme nicio funcționalitate, autoritățile locale au decis să o demoleze, iar în locul acesteia să creeze și mai multe locuri de parcare.

„Având în vedere că acele rămășițe ale fântânii arteziene reprezintă un pericol, a și căzut cineva se pare acum un an, s-a decis să se demoleze. Până ce se decide soarta Bodocului și se va face ceva acolo, mărim parcarea. Fântâna nu funcționează, arată rău și reprezintă și pericol pentru că sunt niște bazine mici și nu au nicio funcțiune. Nu putem să le punem în funcțiune pentru că sunt vechi și distruse și mărim suprafața parcării din fața Bodocului până ce acesta își va căpăta o destinație finală. Până atunci e păcat să stea degeaba acolo în centru o suprafață așa de mare. Așadar, vor fi parcări în plus. (...) Sunt niște lucrări mici pe care le facem cu efort propriu”,  ne-a declarat administratorul public al municipiului Sfântu Gheorghe, Czimbalmos Csaba.

Lucrările vor dura aproximativ trei-patru zile. Deocamdată suprafața nu va fi asfaltată, precizează administratorul public, ci doar nivelată și acoperită cu un material care să evite crearea noroiului.

În ceea ce privește clădirea Hotelului Bodoc, aflată în ruină, acesta a spus că deocamdată primăria nu va interveni în acea zonă.

„Din păcate nu suntem în faza în care să ne apucăm de hotelul Bodoc. Parteneri încă nu s-au găsit, au fost câteva idei care nu s-au concretizat. Se mai așteaptă să se concretizeze ceva”, a mai spus Czimbalmos Csaba.

Deși de-a lungul timpului au existat mai multe variante de reabilitate a imobilului, precum construirea unui centru cultural de afaceri și spa, acesta rămâne nefolosit și continuă să se degradeze.  

În una dintre ședințele Consiliului Local de luna trecută, consilierul local Rodica Pârvan a atras atenția plenului asupra acestei probleme care, spune ea, ar trebui rezolvată fără amânare.

„Dacă s-ar gândi cineva și la Hotelul Bodoc să ia o formă frumoasă, inima orașului va fi și mai frumoasă. Ne-am dori tare mult un hotel în inima orașului, dar atât de urâtă și respingătoare este imaginea aceasta a Hotelului Bodoc și de ani de zile cei care revin în oraș întreabă dacă nu s-a mai făcut nimic, păi uite că nu s-a mai făcut. Nu știu dacă nu cumva se poate face ceva ca și acest hotel să devină ceva, chiar dacă nu hotel dar să aibă o altă funcționalitate și să nu mai stea ca un schelet chiar înfipt în inima orașului. Degeaba faci lucrări frumoase dacă hotelul acesta tot e implantat acolo drept în inimă, e ca o săgeată în inima orașului. Poate că ne aduceți vești bune și în acest sens”, a declarat consilierul local, Rodica Pârvan.

Cu siguranță va mai dura ceva vreme până ce ruina din inima municipiului va căpăta o altă înfățișate, până atunci însă și măsura demolării fântânii arteziene e un pas, luând în considerare problema deficitului de locuri de parcare din centrul orașului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.