ACTUALITATE 25 martie 2022

Noi incendii de vegetație în județul Covasna

de Diana Pantelimon | 971 vizualizări

În ciuda repetatelor semnale de alarmă ale autorităților, pompierii covăsneni au intervenit ieri la stingerea a 6 incendii de vegetație uscată (Sfântu Gheorghe, Reci, Cernat, Brețcu, Bodoc, Vâlcele) și a 2 incendii produse la grajduri din Ghelința și Reci. 

Aceste focuri au izbucnit în decurs de doar 6 ore. Unele incendii de vegetație uscată s-au manifestat în apropierea locuințelor sau a pădurilor, crescând riscul producerii pagubelor materiale, dar și umane.

„Un echipaj SMURD a acordat primul ajutor medical și a transportat la spital un bărbat de 81 de ani, din localitatea Boroșneu Mare, care a suferit arsuri la membrele inferioare în urma incendierii vegetației uscate în propria gospodărie“, transmite ISU Covasna pe pagina oficială Facebook.

Reprezentanții ISU Covasna fac un nou apel la responsabilitate din partea cetățenilor:

„Rugăm cetățenii să renunțe la igienizarea terenurilor prin incendiere!

Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid și pun în pericol locuințele și chiar viețile omenești.

Totodată, fumul generat de aceste incendii poate afecta grav traficul rutier!“

Reamintim că potrivit ISU proprietarii de terenuri care ard resturi vegetale, gunoaie, deşeuri şi alte materiale combustibile fără obţinerea unui permis de lucru cu foc și fără să-și ia toate măsurile pentru a nu propaga focul în vecinătate riscă amenzi între 1.000 - 2.500 de lei.

Totodată, și Garda de Mediu atrage atenția că numărul de incendii de vegetație este în creștere la nivel național. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a vorbit chiar despre majorarea amenzilor până la 15.000 de lei pentru persoane fizice și 100.000 de lei pentru cele juridice.

Sursa foto: Facebook / ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.