ACTUALITATE 30 mai 2019

Noi denumiri de străzi și obiective publice, la Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 883 vizualizări

Proiectul de hotărâre va fi votat pe 30 mai în plenul Consiliului Local

În prezent unele străzi sau obiective de interes local din Sfântu Gheorghe nu au nicio denumire, iar acest lucru creează obstacole, potrivit autorităților. În acest sens, s-a propus atribuirea unor denumiri pentru acestea, iar proiectul care vizează schimbările va fi votat pe 30 mai, în ședința ordinară a Consiliului Local.

„Tot mâine există un punct de hotărâre pe ordinea de zi privind atribuirea de denumiri unor străzi și obiective. Astfel dacă Consiliul Local va aproba, începând de mâine Sepsi Arena se va numi oficial Sepsi Arena. Baza de înot se va numi Román Vilmos. La intersecția dintre străzile Fânului și Lázár Mihály, acolo unde este Biserica Evanghelică, piața se va numi Piața Luther. Aleea pe care se află blocurile construite de societatea Fortuna Park se va numi Aleea Fortuna. Strada situată la capătul izvorului se va numi Imreh István. Parcul de pe strada Cimitirului se va numi Grădina Újjvárossy József pentru că toată zona aceea a aparținut acestui domn Újjvárossy și sunt zone care au fost donate de către dânsul, deci merită să-i acordăm această denumire”, a declarat miercuri, 29 mai, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád.

În plus, în proiectului de hotărâre care urmează să fie votat, se specifică următoarele: strada paralelă cu strada Borvíz în partea nordică se va numi Rezervorului. Strada din zona străzii Țigaretei și Pârâului va purta denumirea de  Strâmba, iar cea perpendiculară străzii Fermei se va numi Părului.

Astfel, potrivit aceluiași proiect de hotărâre, datorită unor obstacole ivite în procesele de administrare a domeniului public, în special a drumurilor publice existente, dar fără denumire, este necesară atribuirea de denumiri pentru a facilita în special licitațiile de lucrări, identificări, credite bancare, reparații, modernizări sau întreținere.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.