ACTUALITATE 27 noiembrie 2019

Noi cazuri de tăieri ilegale de arbori şi furt de lemne

de Covasna Media | 2345 vizualizări

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna continuă acțiunile în vederea prevenirii și combaterii faptelor de natură penală și contravențională prevăzute de legislația în vigoare din domeniul silvic.

Exemple:

  • În data de 25 noiembrie a.c., în jurul orei 12:00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Hăghig- Secția 1 Poliție Rurală Sfântu Gheorghe au prins în flagrant, într-o pădure de pe raza localității, două persoane în timp ce încărcau material lemnos în două atelaje hipo.

În urma verificărilor, s-a stabilit faptul că cei doi bărbați au tăiat fără drept un număr de 6 arbori nemarcați de esență fag și paltin.

În consecință, polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, materialul lemnos și  un motoferăstru mecanic folosit la tăierea arborilor.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere de arbori  fără drept și furt de arbori.

  • O oră mai târziu, polițiștii au prins în flagrant, în aceeași zonă, un bărbat în vârstă de 40 ani care transporta într-un atelaj hipo o cantitate de material lemnos. 

Din cercetările efectuate s-a stabilit că materialul lemnos a rezultat din scoaterea din rădăcină a unui număr de 9 arbori nemarcați de esență fag, carpen și molid, motiv pentru care s-a procedat la ridicarea, în vederea confiscării, a materialului lemnos.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori și furt de arbori.

(Compartimentul Relații Publice IPJ Covasna)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.