ACTUALITATE 17 februarie 2021

Niciun caz de COVID-19 în peste 80% dintre localităţile din judeţ

de Covasna Media | 1094 vizualizări

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în judeţul Covasna a ajuns la 0,6 la 1.000 de locuitori şi, potrivit autorităţilor sanitare, în peste 80% dintre localităţi nu există în prezent nicio persoană infectată cu noul coronavirus.

Într-un comunicat de presă postat marţi pe site-ul Prefecturii Covasna, care citează Direcţia de Sănătate Publică, se arată că în judeţ incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus (fără focare) în ultimele 14 zile este de 0,6/1.000 de locuitori, în patru localităţi aceasta se situează între 1,5 şi 3/1.000 locuitori, 17 localităţi au incidenţa sub 1,5/1.000 de locuitori iar 104 de localităţi nu au niciun caz pozitiv.

În prezent, în unităţile spitaliceşti din judeţ sunt în izolare instituţionalizată 85 de persoane şi 313 persoane suspecte de a fi infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt în carantină la domiciliu ori la locaţia declarată, sub supraveghere medicală.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Covasna a menţionat, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei, că după începerea semestrului II al anului şcolar niciun cadru didactic nu a fost confirmat pozitiv, însă în rândul elevilor au fost depistate două cazuri.

Potrivit sursei citate, 10 cadre didactice au solicitat să desfăşoare activitatea de predare exclusiv on-line, indiferent de scenariu, iar 25 de elevi au solicitat, de asemenea, ca participarea lor la ore să se desfăşoare on-line, din motive medicale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.