ACTUALITATE 9 noiembrie 2012

Neseriozitatea lasă Belinul fără parc

de Covasna Media | 560 vizualizări

Primarul acuză firma care a câştigat licitaţia pentru amenajarea parcului că a lucrat mai mult în bătaie de joc.

Primarul comunei Belin, Sikó Imre, este foarte supărat pe firma care în urmă cu ceva vreme a câștigat licitația pentru amenajarea unei zone de recreere în centrul comunei. Sikó Imre susține că firma din București a lucrat mai mult în bătaie de joc, astfel că nici acum cei din Belin nu au parcul cu spațiile verzi pentru care autoritățile au depus proiecte și s-au zbătut să obțină finanțare.

„Firma care a câștigat licitația s-a dovedit a fi extrem de neserioasă, iar noi ieșim în pierdere. Termenele de finalizare a lucrărilor, prin care trebuia să se realizeze un parc, alei, trotuare, inclusiv montarea unui mobilier adecvat parcului, au tot fost schimbate. Ultimul termen era 1 septembrie și tot nu s-a întâmplat nimic. Practic nu avem ce recepție să facem, pentru că lucrarea nu e terminată”, a explicat Sikó Imre, arătând că doar 70% din lucrări au fost finalizate.

Potrivit primarului, comuna Belin a câștigat printr-un proiect depus la Ministerul Mediului 300.000 de lei pentru amenajarea unui parc al comunei, însă oamenii nu au parte de acesta din cauza neseriozității firmei.

„Chiar nu știu ce am mai putea face – am încercat să vorbim cu ei și cu frumosul și altfel, dar pur și simplu nu ne înțelegem. Ca să nu mai zic de faptul că nici nu prea avem cu cine vorbi: reprezentantul se tot schimbă, nu au o persoană cu care să putem ține legătura. În contract sunt prevăzute ceva penalizări de întârziere, dar sincer nu prea ne interesează asta, nouă ne trebuie parcul, că pentru asta ne-am zbătut și am muncit la proiect”, a mai spus primarul Sikó Imre.

Pe de altă parte, de la Belin vin și vești bune: tocmai a avut loc licitația pentru refacerea și modernizarea Drumului Comunal 67 BelinBelin Vale; prin acest proiect cuprins în Măsura 3.2.2. se vor realiza lucrări de refacere și modernizare a drumului distrus de inundațiile din 2010. Valoarea proiectului este de 3,27 milioane de lei, iar lucrările pot începe imediat ce va trece perioada contestațiilor, în funcție și de starea vremii, evident.

(monicavajna.wordpress.com)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.