ACTUALITATE 17 ianuarie 2017

Muzică din epoca regilor și prinților

de Covasna Media | 692 vizualizări

Vineri, 20 ianuarie, începând cu orele 10, respectiv 12, în Sala mare a Teatrului Tamási Áron va avea loc cel de-al doilea concert-lecție din sezonul 2016/2017, purtând titlul „Muzică din timpul regilor”. Colaborator: formația Codex, narator: Adorján Csaba. De data aceasta, elevii din clasele I–IV (publicul țintă al programului) se vor familiariza cu muzica veche.

Abonamentele pentru concerte-lecții sunt valabile, existând și posibilitatea de a cumpăra bilete de intrare valabile pentru un singur spectacol, de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale. (Orar: luni–joi: 9–16, vineri: 9–13. Adresă: P-ța Libertății nr. 1, Nr. tel: 0267312104) Prețul unui bilet este 5 lei.

Îconcerte lectii - ianuariencepând cu sezonul 2016/2017, oferta sezonului de concerte din Sfântu Gheorghe s-a extins cu o serie de concerte lecții destinate copiilor. Ideea seriei de concerte lecții îi aparține unei personalități determinante din mediul muzicii clasice din Transilvania: muzicianul și pedagogului muzical dr. Filip Ignác. Scopul programului este stârnirea interesului generației tinere față de muzica clasică, descoperirea în comun a influenței pozitive a experienței muzicale asupra personalității, precum și educarea viitorului public de muzică clasică.

Seria de concerte ce durează până la primăvară este încadrată în Cele patru anotimpuri ale lui Vivaldi, concertele având în distribuție doi soliști și un narator. În noiembrie au răsunat temele Toamnă și Iarnă din opera arhicunoscută a lui Vivaldi, iar acum elevii vor fi inițiați în lumea muzicii vechi, atât de apropiată universului copiilor. În februarie, publicul va avea ocazia de a face cunoștință cu instrumentele muzicale.

Organizator: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Teme articol: muzica concert lectii
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.