ACTUALITATE 3 mai 2019

Motociclist rănit grav într-un accident

de Daniela Luca | 1759 vizualizări

Evenimentul rutier s-a petrecut pe strada Păiș David din Sfântu Gheorghe

Un motociclist a fost rănit grav într-un accident, în dimineața zilei de 3 mai, informează polițiștii covăsneni. Aceștia recomandă participanților la trafic să fie atenți la toți participanții la trafic și să circule cu prudență pentru a evita implicarea în evenimente nedorite.

„Vineri dimineață, șoferul unui autoturism a efectuat un viraj la stânga pentru a întoarce, iar un tânăr care circula pe motocicletă, în aceeași direcție, nu a mai putut evita impactul. În urma accidentului care s-a petrecut pe strada Păiș David din municipiul Sfântu Gheorghe, motociclistul a suferit răni grave. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, potrivit unui comunicat de presă emis IPJ Covasna.

Polițiștii recomandă să fiți prudenți atunci când circulați pe drumurile publice, indiferent că sunteți cu mașina, motocicleta, cu bicicleta sau pe jos.

„Conducătorilor auto li se recomandă să fie atenți în permanență la trafic și să nu efectueze manevre brusc. Folosiți din timp semnalizarea, astfel încât ceilalți participanți la trafic să observe intenția dumneavoastră și asigurați-vă temeinic înainte de a efectua manevra. Circulați cu prudență atunci când întâlniți motocicliști în trafic! Păstrați o distanță suficientă față de aceștia și nu uitați de politețe”, se mai arată în comunicat.

Motocicliștilor li se recomandă să utilizeze echipamente de protecție - casca omologată și îmbrăcăminte specială, iar pentru a fi vizibili pentru ceilalți participanți la trafic este indicat să poarte haine cu elemente strălucitoare, reflectorizante.

„Păstrați în permanență farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lățimea benzii). Evitați unghiurile moarte ale celorlalte autovehicule. Păstrați în permanență contactul vizual! Nu presupuneți că ceilalți vă văd. Încercați să aveți întotdeauna contact vizual cu șoferii cu care urmează să vă intersectați și să anticipați intențiile partenerilor de drum. Feriți-vă de vehicule la viraje și intersecții! Cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de șoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare”, mai recomandă polițiștii covăsneni.

 

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.