ACTUALITATE 1 noiembrie 2019

Montarea patinoarului mobil din centru va începe la mijlocul lunii noiembrie

de Daniela Luca | 846 vizualizări

Și în acest, an prețurile rămân neschimbate 

Spre bucuria copiilor și a iubitori de patinaj de iarnă din Sfântu Gheorghe, lucrările la patinoarul mobil din fața sediilor Prefecturii și Consiliului Județean vor începe la mijlocul lunii noiembrie, spun reprezentanții Sepsi Rekreativ. Aceștia vor să îl inaugureze în prima zi de iarnă, însă acest lucru depinde de condițiile meteo.  

Directorul general al Sepsi Rekreativ, Bodor Lóránd, spune că până atunci când Piața din centrul municipiului va căpăta o formă finală, patinoarul mobil va avea aceleași dimensiuni. 

„Vom începe montarea undeva la mijlocul lunii noiembrie. Depinde și de vreme, normal. Urmează o încălzire peste două zile. Sper ca la începutul lui decembrie să deschidem, dar nu vreau să zic cu voce tare. Până nu se amenajează partea aia a parcului, rămân aceleași dimensiuni ca și în anii trecuți. Prețurile vor fi aceleași. După ce se va finaliza și partea aceea, patinoarul va fi tot acolo, numai că redimensionat, deasupra treptelor. Anul trecut a fost multă lume, dar acum doi ani a fost mai bine. Se simte migrarea către patinoarul acoperit de la Sepsi Arena, dar din câte observ eu, s-a mărit numărul celor care patinează la noi în oraș”, ne-a spus  directorul general al Sepsi Rekreativ, Bodor Lóránd.

Așadar, patinoarul artificial va avea 800 de metri pătrați, respectiv 40 lungime și 20 lățime. Biletul standard va costa și în acest an 9 lei. Cei care au sub 18 ani, peste 60 de ani, sau au o dizabilitate vor plăti un preț redus – 6 lei. Închirierea patinoarului va costa 270 de lei pentru o oră, iar grupurile de minim 15 persoane vor plăti câte 5 lei.  

„Am vrea să construim patinoarul până vom aprinde prima lumânare de Advent. Depinde și de prognoza meteo. Anul trecut nu am reușit să facem până la Advent, dar anul acesta sperăm să fie vremea de iarnă”, a mai precizat și viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Autoritățile locale mai precizează că în 2020 Piața din centrul municipiului va căpăta o formă finală. Conform situației proiectate, după ce va fi renovată, zona va face o legătură funcțională și plăcută vizual între noile spații pietonale din partea sudică a Pieței Libertății și Pieței Mihai Viteazu, respectiv va efectua articularea dintre alte vecinătăți funcționale situate în Parcul Elisabeta, cum ar fi cele administrative, culturale sau de alimentație publică. 

Pentru a crea un spațiu adecvat pentru montarea patinoarului, va fi realizată o platformă plană la o cotă mai ridicată față de partea sudică a Pieței, specifică aceluiași proiect. Această amenajare va fi folosită și pentru amplasarea scenei mari cu ocazia unor sărbători sau evenimente. Durata de realizare a lucrărilor planificate așadar pentru anul viitor este de șase luni, iar valoarea investiției este de 2.791.750 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.