ACTUALITATE 28 martie 2024

Moment special la Váradi: cum au fost sărbătorite primele 100 de zile de școală

de Covasna Media | 1245 vizualizări

Elevii clasei pregătitoare „Step by Step” de la Școala Gimnazială „Váradi József” din Sfântu Gheorghe, alături de învățătoarele Balázs Réka și Halada Melinda și de părinți au sărbătorit împreună 100 de zile de când au început activitatea școlară. Această sărbătoare este specifică alternativei educaționale Step by Step. Are ca scop formarea atașamentului față de școală, stimularea motivației elevilor, formarea comunității. Facilitează trecerea de la mediul preșcolar la cel școlar, întărește relația între copil, părinte și învățător.

La această activitate s-au implicat și părinții. Împreună cu copiii au pregătit obiecte confecționate din 100 de piese care au alcătuit o parte din mica expoziție. Au folosit boabe de fasole, de cafea, de porumb, nasturi, semințe de dovleac, dopuri de plastic, lego, frunze, mărgele.

În centrele de activitate specifice acestei alternative educaționale toate activitățile au avut tematica lui "100". La centrul de matematică au realizat un mozaic din 100 de adunări, la centrul de citire au repetat 100 de cuvinte în limba română, la centrul de arte au realizat un colaj cu 100 de flori și buburuze, la centrul de construcții totul s-a construit din 100 de elemente. Au cântat cântece, au descoperit poezii, zicători, ghicitori în care figurează acest număr.

În grădina școlii au plantat 100 de semințe, au decorat stratul înalt de grădină.

La sfârșitul zilei părinții împreună cu copiii au participat la o prezentare unde au vizionat 100 de imagini despre activitățile interesante petrecute în școală.

Bobocii au prezentat cântece, jocuri favorite învățate în 100 de zile de școală.

Această petrecere a fost încununată de servirea tortului, de preluarea diplomei prin care a fost recunoscut efortul fiecărui copil, de împărțirea baloanelor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.