ACTUALITATE 22 iunie 2012

Modificări privind impozitul pe profit

de Covasna Media | 75 vizualizări

Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Covasna informează contribuabilii asupra următoarelor modificări legislative aduse Codului fiscal prin OUG 24/2012 în ceea ce priveşte impozitul pe profit:

Cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanelor juridice sunt deductibile în procent de 50% pentru cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii.

Nu sunt cheltuieli deductibile 50% din cheltuielile aferente vehiculelor rutiere monitorizate care sunt utilizate exclusiv în scopul activităţii economice, cu o masă autorizată care să nu depăşească 3.500 kg şi care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând şi scaunul şoferului, aflate în proprietatea sau folosinţă contribuabilului.

Prin noţiunea de „cheltuieli” se înţeleg cheltuileile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii aferente autoturismelor, inclusiv combustibilul.

Aceste cheltuieli sunt integral deductibile pentru situaţiile în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

– vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgenţă, servicii de pază şi protecţie şi servicii de curierat;

– vehiculele utilizate de agenţii de vânzări şi de achiziţii;

– vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

– vehicule utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închirierea către alte persoane sau pentru instruire de către şcolile de şoferi;

– vehicule utilizate ca mărfuri în scop comercial.

Cheltuielile care intră sub incidenţa acestor prevederi nu includ cheltuielile privind amortizarea.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la Compartimentul de Metodologie şi Asistenţă Contribuabili din cadrul DGFP Covasna, str. Bem Jozef nr.9, tel. 0267-317158, e-mail: asistenta.cv@mfinante.ro.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.