ACTUALITATE 27 noiembrie 2013

Modalitatea de înscriere în programul „Vino acasă!”

de Covasna Media | 622 vizualizări

În anul 2009, Primăria Sfântu Gheorghe a decis să dezvolte un program, mai ales pentru tinerii intelectuali plecaţi din oraş, prin care să-i stimuleze şi să-i încurajeze să revină în oraşul natal. Conform hotărârii adoptate de Consiliul Local în luna septembrie 2013, tinerii pot aplica din nou pentru teren oferit cu titlu gratuit, termenul de depunere al documentaţiei fiind 20 decembrie 2013, iar cererile depuse mai demult trebuie reînnoite.

Solicitanţi pot fi cei care până la data depunerii documentaţiei nu au împlinit vârsta de 35 de ani. Cererile trebuie depuse individual, în nume propriu. Până la depunerea dosarului, şi în perioada de evaluare a acestuia, solicitantul şi soţia/soţul nu pot avea în proprietate nicio locuinţă sau teren în Sfântu Gheorghe sau în altă localitate. Excepţie de la această regulă fac cei care au obţinut locuinţă sau teren în baza unei moşteniri sau cei cărora le-a fost naţionalizată locuinţa şi nu au primit niciun fel de compensaţie. Totodată, solicitanţii care au intenţia de a se muta acasă trebuie să ceară de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor o adeverinţă care să arate perioada în care au locuit în Sfântu Gheorghe, şi trebuie să ataşeze cererii şi o declaraţie scrisă pe propria răspundere prin care îşi asumă că se vor restabili în Sfântu Gheorghe.

Cererile depuse vor fi clasificate în baza unui sistem de punctaj: dacă solicitantul nu este căsătorit, primeşte 10 puncte, 20 dacă este căsătorit. Dacă solicitantul are un copil, primeşte 2 puncte, dacă sunt doi copii în creştere atunci se acordă 4 puncte, iar dacă sunt 3 sau mai mulţi copii, solicitantului i se acordă 8 puncte. Cei fără studii sau cu studii medii primesc 5 puncte, cei cu studii de calificare primesc 10 puncte, posesorii de diplome care să ateste studiile superioare primesc 20 de puncte, solicitanţilor cu masterat li se acordă 25 de puncte, iar cei care au titulatura de doctor primesc 30 de puncte.

De asemenea, cei care depun cereri de solicitare trebuie să anexeze la dosar şi un extras bancar prin care să demonstreze că au la dispoziţie 10% din suma necesară construirii casei. Cheltuielile de construcţie ale caselor pot fi între următoarele valori: 52.000 de euro (cea mai ieftină variantă) – 113.000 de euro (cea mai scumpă variantă). Cei care revin acasă dintr-un alt oraş primesc în plus 10 puncte. În cazul în care mai mulţi solicitanţi obţin acelaşi număr de puncte, se va bucura de avantaj cel care a depus mai repede cererea.

Lucrările de construcţie ale caselor trebuie începute într-un an de la data semnării contractului, iar acestea trebuie finalizate în 3 ani. Municipalitatea, pe lângă terenul de 300 de mp pe care-l oferă cu titlu gratuit, asigură şi planul casei, iar casa construită poate fi cumpărată după 10 ani. Cei care doresc o curte mai mare, pot închiria teren în plus. Până acum s-au construit două imobile, iar încă unul se află în faza de construire a fundaţiei, pe partea stângă a drumului care duce spre Şugaş Băi fiind parcelate în total 25 de terenuri pentru case.

Planurile caselor, cât şi informaţii suplimentare se pot obţine de la Biroul de Relaţii cu Publicul din cadrul primăriei.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.