ACTUALITATE 27 martie 2009

Miting în pas alergător

de Covasna Media | 351 vizualizări
Tineri şi copii vor participa mâine la o acţiune de protest împotriva propunerii de reducere a orelor de sport

În jur de o sută de elevi din Sfântu-Gheorghe sunt aşteptaţi mâine la ora 10 la un miting în pas alergător în centrul oraşului, prin care se protestează împotriva propunerii Ministerului Educaţiei de reducere a numărului orelor de educaţie fizică.

Unul dintre organizatori, profesorul de educaţie fizică şi sport Nemes Aron, a declarat că vor organiza sâmbătă dimineaţa o acţiune de protest sub forma unei alergări în jurul obiectivelor din centrul municipiului, la

Tineri şi copii vor participa mâine la o acţiune de protest împotriva propunerii de reducere a orelor de sport

În jur de o sută de elevi din Sfântu-Gheorghe sunt aşteptaţi mâine la ora 10 la un miting în pas alergător în centrul oraşului, prin care se protestează împotriva propunerii Ministerului Educaţiei de reducere a numărului orelor de educaţie fizică.

Unul dintre organizatori, profesorul de educaţie fizică şi sport Nemes Aron, a declarat că vor organiza sâmbătă dimineaţa o acţiune de protest sub forma unei alergări în jurul obiectivelor din centrul municipiului, la care sunt aşteptaţi în jur de o sută de elevi de toate vârstele.

„Copiii şi acum fac puţină micşare, nici spaţiu nu există suficient, şi dacă şi orele de sport se reduc nici atât nu vor mai face. Dupămasa nu se poate să vină la ore de sport, sunt copii care fac naveta din comune, mai sunt ore după-masa. Este foarte puţin o singură oră de sport, în fiecare zi ar trebui să fie, şi dacă se introduc două ore suplimentare după-masa la acestea vor participa numai câţiva care au înclinaţii spre sport şi nu cei care ar trebui (...) probleme sunt în învăţământ, dar cu orele de matematică, de fizică, nu de sport”, a spus Nemes Aron.

Orele de sport ar trebui suplimentate, nu reduse

În opinia acestuia, măsura propusă de minister este „o aberaţie“, în condiţiile în care orele de sport ar trebui să fie suplimentate, nu reduse. Potrivit sursei citate şi aşa sunt foarte mulţi copii şi tineri care nu fac sport, fac rost de adeverinţe medicale şi lipsesc de la orele de educaţie fizică, iar aceştia ar trebui să fie aduşi spre sport, nu să fie reduse şi mai mult aceste ore. Nemes Aron a completat că o acţiune asemeni celei din Sfântu-Gheorghe va mai avea loc şi în alte câteva oraşe din ţară, în total nouă la număr, în principal din Ardeal.

Preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Local Sf.Gheorghe, Mădălin Guruianu, a afirmat că se alătură protestului sportivilor şi va participa personal la miting.

„Ca preşedinte al Comisiei de Tineret şi Sport susţin acţiunea de protest de sâmbătă din Sfântu Gheorghe şi vă asigur că voi fi acolo la 10 în echipament sportiv. Sportul a fost dea lungul anilor unul dintre cei mai importanţi vectori de imagine pentru România. În aceste momente de criză, consider de-a dreptul aberant ca Ministerul Învăţământului să propună reducerea orelor de sport obligatorii din şcoli. Acestea însemnau până la urmă „abecedarul“ sportului de masă, care la rândul său oferea posibilitatea dezvoltării sportului de performanţă“, a declarat Mădălin Guruianu.

Ministerul Educaţiei propune începând de anul viitor o reducere a numărului de ore de sport, fizică sau chimie, astfel că liceenii ar putea avea numai o oră obligatorie de sport pe săptămână, iar programa şcolară va fi redusă la 30 de ore pe săptămână, de la 33 – 34 câte sunt în prezent.

Potrivit ministerului, de fapt are loc o regândire a programei pentru acest domeniu, astfel încât elevii să aibă o oră obligatorie, şi încă două incluse în activităţi extracurriculare.

Ana Sidon

Teme articol: SPORT elevi protest miting ore
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.