ACTUALITATE 25 ianuarie 2017

Miting de protest organizat de profesorii şi elevii de la Liceul „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 2067 vizualizări

Conducerea Liceului Tehnologic „Kós Károly” din Sfântu Gheorghe va organiza, pe 31 ianuarie, un miting de protest împotriva deciziei Consiliului Municipal de a comasa această instituţie cu Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”.

Directorul Liceului „Kós Károly”, Komán László, a declarat că a depus la primărie o cerere pentru autorizarea mitingului, menţionând că la acţiune vor participa atât cadrele didactice, cât şi elevii şi părinţii acestora, care sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor locale.

„Cadrele didactice, dar şi părinţii sunt foarte revoltaţi, în primul rând de procedură, care a demarat fără să ne întrebe, să ne anunţe, fără nicio pregătire prealabilă. Am luat la cunoştinţă din ziar, adică nici directorul, nimeni din şcoală nu ştia ce se pregăteşte. Apoi a fost o şedinţă în care domnul primar ne-a spus că există trei variante de restructurare a reţelei şcolare. După consultarea cu cadrele didactice şi comitetul de părinţi a apărut ideea protestului şi am fost împuternicit să depun un aviz la primărie pentru miting. Pe 31 ianuarie, începând cu ora 13,00 şi până la ora 15,00 vom protesta în faţa Consiliului Local”, a precizat Komán László.

El a mai spus că a depus o cerere la Prefectura Covasna prin care solicită sprijinul reprezentantului Guvernului în teritoriu stoparea acestui demers şi a mai menţionat că intenţionează să atace în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local Municipal privind comasarea celor două licee tehnologice.

Komán László a adăugat că liceul pe care îl conduce a fost înfiinţat în anul 1948, deci are o istorie îndelungată, iar în prezent aici învaţă 384 de elevi.

Intenţia conducerii liceului este ca din următorul an şcolar să pornească şi o secţie de prelucrare a cărnii şi să mărească numărul celor de industrie uşoară, având în vedere cererea firmelor din domeniu, aflate în permanenţă în căutare de forţă de muncă pregătită.

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a aprobat miercuri, în şedinţă extraordinară, comasarea Liceului Tehnologic „Kós Károly” cu Liceul Tehnologic „Puskás Tivadar”, măsura având drept scop declarat eficientizarea utilizării infrastructurii şcolare.

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe, Sztakics Eva, a declarat că deşi Liceul „Kós Károly” îşi va pierde personalitatea juridică şi actualul sediu, numărul elevilor, al cadrelor didactice şi specializările nu vor fi afectate de această schimbare. Ea a mai menţionat că intenţia autorităţilor locale este ca în actuala clădire a Liceului „Kós Károly” să fie înfiinţată pe viitor o şcoală elementară, în care să înveţe elevii din ciclul preşcolar şi primar de la liceele „Székely Mikó” şi „Mikes Kelemen”, care sunt foarte aglomerate în prezent.

Sztakics Eva a adăugat că elevii vor avea condiţii mai bune de pregătire la „Puskás Tivadar”, acesta fiind mult mai bine dotat, menţionând în context că sumele cheltuite pentru întreţinerea Liceului „Kós Károly” sunt „excesiv de mari”.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
andy, 25 ianuarie 2017
Asa vor sa desfiinteze si Brancusul comasand ul cu Economicul .
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.