ACTUALITATE 25 mai 2019

Misiuni pentru siguranța desfășurării alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național

de Covasna Media | 569 vizualizări

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național din data de 26 mai a.c., au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Jandarmi Județean Covasna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna, precum și alte structuri județene ale M.A.I.) se vor afla în misiuni pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Astfel, în perioada 25-26 mai a.c., peste 400 de efective, dintre care 280 de polițiști, 82 de jandarmi și 58 de pompieri de la I.S.U Covasna vor asigura paza și protecția a 209 secții de votare, din totalul celor 214 ce s-au constituit pe raza județului, iar pentru restul secțiilor de votare dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 26 mai, 65 de polițiști, alături de jandarmi și alte structuri, vor asigura măsuri de ordine și liniște publică pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza și protecția secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve și echipe operative pregătite să intervină. Astfel, peste 100 polițiști și jandarmi vor fi constituiți în echipe operative, alături de luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, peste 100 de polițiști, jandarmi și efective de pompieri vor fi angrenați în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii I.S.U Covasna desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre (https://cv.politiaromana.ro), accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor membrilor din România în Parlamentul European și a referendumului național din data de 26 mai 2019, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție, TOLVAJ-MARIN NICOLETA

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.