ACTUALITATE 25 ianuarie 2010

Minus 34,4 grade la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 747 vizualizări
Ieri dimineaţă a fost înregistrată în Buzaie cea mai scăzută temperatură a anului din ţară 26ian2010-turturiTermometrele din oraşul Întorsura Buzăului au înregistrat ieri dimineaţa cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 34,4 grade. Meteorologul de serviciu de la staţia din zonă, Ciprian Bularca, ne-a declarat că aceasta este cea mai scăzută temperatură din această iarnă, de până acum, iar până miercuri dacă va fi în continuare senin, gerul se va menţine şi temperaturile vor mai coborî sub 30 de grade.

Ieri dimineaţă a fost înregistrată în Buzaie cea mai scăzută temperatură a anului din ţară

26ian2010-turturiTermometrele din oraşul Întorsura Buzăului au înregistrat ieri dimineaţa cea mai scăzută temperatură din ţară, de minus 34,4 grade. Meteorologul de serviciu de la staţia din zonă, Ciprian Bularca, ne-a declarat că aceasta este cea mai scăzută temperatură din această iarnă, de până acum, iar până miercuri dacă va fi în continuare senin, gerul se va menţine şi temperaturile vor mai coborî sub 30 de grade.

Cursuri şcolare suspendate

Potrivit primarului Leca Băncilă, în afară de câteva conducte de apă care au îngheţat la câteva gospodării, alte probleme din cauza gerului nu au fost. Angajaţii Primăriei verifică însă şi familiile nevoiaşe, cărora le vor da lemne în plus dacă va fi nevoie, precum şi şcolile şi grădiniţele. Dacă gerul persistă, există posibilitatea ca unităţile şcolare să îşi suspende cursurile până la temperaturi mai puţin aprige.

Oraşul Întorsura Buzăului, sau „mica Siberie” cum îi mai spun localnicii, este cunoscut pentru temperaturile extrem de scăzute care se înregistrează pe durata iernii. În urmă cu trei ani, oamenii din Întorsura au cunoscut şi temperaturi de până la minus 37 de grade Celsius, într-o noapte de februarie. Aceasta a fost cea mai geroasă noapte din istoria staţiei meteo din zonă, inaugurată în 1939.

Autorităţile din judeţul Covasna au luat măsuri pentru a preîntâmpina efectele gerului şi îndeamnă oamenii să nu petreacă prea mult timp pe străzi, iar dacă o fac, să se îmbrace adecvat. Ieri, şi la Sfântu-Gheorghe au fost minus 30 de grade, iar la Tg.-Secuiesc şi Baraolt minus 29.

Cei mai expuşi la frigul de afară sunt oamenii fără adăpost, motiv pentru care conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială din Sf.Gheorghe a amenajat la adăpostul de noapte din oraş un loc pentru ca oamenii să poată sta şi peste zi.

Directorul Tanko Vilmos a declarat că pentru a îi ajuta pe sărmani să treacă mai uşor de frig, zilnic între orele 12 şi 14 vor oferi un ceai cald gratuit la Cantina Socială din oraş. În plus, patrulele Poliţiei Comunitare au sarcina de a aduce la căminul social acei oameni pe care îi văd fără adăpost sau îngheţaţi pe străzi.

Cod portocaliu de ger

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis ieri cod portocaliu pentru judeţul Covasna, arătând că în această zonă temperatura ar putea coborî până la minus 31 de grade Celsius.

Ana Sidon

Sursa foto: metropotam.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.