ACTUALITATE 23 decembrie 2009

Minus 22 de grade la Întorsura Buzăului

de Covasna Media | 625 vizualizări

Chiar în ultima dimineaţă înainte de încălzirea prognozată de meteorologi în ceea ce priveşte vremea, gerul şi-a mai arătat o dată colţii şi a făcut ca la Întorsura Buzăului termometrele să coboare la minus 22 de grade, în noaptea de luni spre marţi. Nici la SfântuGheorghe nu ne-a fost ruşine cu frigul, astfel că ieri dimineaţa în municipiu erau minus 18 grade, la Târgu-Secuiesc se ajunsese la minus 19 grade, iar în zona Baraolt minus 15.

Cel mai frig a fost totuşi în judeţul Harghita, după ce la Miercurea Ciuc termometrele au indicat minus 26 de grade, aceasta fiind până acum cea mai friguroasă noapte din acest sezon. Foarte rece a fost şi la Joseni – minus 22, Topliţa – minus 21 sau Bucin – minus 15,4 grade celsius.

În judeţul nostru este deja o obişnuinţă ca termometrele să o ia razna iarna din cauza gerului, însă acest lucru nu mai este ceva neobişnuit pentru localnicii din zonă, care se adăpostesc la căldură şi li se pare ceva normal ca afară să fie frig, doar e iarnă. La Întorsura Buzăului cel mai frig a fost acum patru ani, în luna februarie, când afară s-au înregistrat minus 36 de grade.

(A.S.)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.