ACTUALITATE 4 iulie 2017

Ministerul Sănătății a început livrarea noilor doze de vaccin hexavalent

de Agerpres | 1636 vizualizări

Ministerul Sănătății a început marți livrarea noilor doze de vaccin hexavalent în țară, peste 245.000 de doze urmând a ajunge „în cel mai scurt timp“ la cabinetele medicilor de familie și la direcțiile județene de sănătate, precizează marți MS.

„Începând cu data de astăzi, Ministerul Sănătății a început repartizarea în teritoriu a 245.498 de doze de vaccin hexavalent. Cantitatea acoperă necesarul de hexavalent pentru următoarea perioadă (circa 5 luni), iar dozele vor ajunge în toate județele României, conform calendarului programat“, arată MS, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Ministerul Sănătății arată că tranșa actuală, de 245.498 de doze, este livrată înainte de termenul contractual stabilit în contractul de achiziție, respectiv lunile iulie și octombrie 2017.

„Subliniem faptul că Ministerul Sănătății a demarat toate procedurile de achiziție a vaccinului hexavalent pentru următorii patru anii (2018 — 2022), măsură care va preveni eventualele discontinuități de aprovizionare cu acest tip de vaccin“, se arată în comunicatul citat.

MS reamintește că a încheiat, în acest an, un contract pentru furnizarea unei cantități de 630.000 doze vaccin hexavalent. Prima tranșă, de 120.000 de doze și parțial a două tranșă de 44.229 de doze, au fost repartizate în țară în lunile aprilie și mai. După repartizarea dozelor curente, conform contractului de achiziție, urmează ca România să primească o nouă tranșă de vaccin hexavalent.

Agerpres

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.