ACTUALITATE 20 august 2009

Mii de persoane la pelerinajul de la Perko

de Covasna Media | 674 vizualizări
Comunitatea maghiară din judeţul Covasna a marcat ieri sărbătoarea Sfântului Ştefan prin aprinderea unor focuri de veghe în 28 de comune, dezvelirea unei statui dedicată memoriei primului rege creştin maghiar, Sfântul Ştefan, precum şi printr-un pelerinaj la capela de pe muntele Perko la care şi anul acesta au participat mii de oameni. Primul eveniment dedicat sărbătorii maghiarilor a fost organizat ieri dimineaţa în localitatea

Comunitatea maghiară din judeţul Covasna a marcat ieri sărbătoarea Sfântului Ştefan prin aprinderea unor focuri de veghe în 28 de comune, dezvelirea unei statui dedicată memoriei primului rege creştin maghiar, Sfântul Ştefan, precum şi printr-un pelerinaj la capela de pe muntele Perko la care şi anul acesta au participat mii de oameni.

Primul eveniment dedicat sărbătorii maghiarilor a fost organizat ieri dimineaţa în localitatea Sânzieni, unde a avut loc dezvelirea statuii Sfântului Ştefan, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, şi a episcopului catolic Tamas Jozsef.

Cel mai important moment al zilei la reprezentat însă cunoscutul pelerinaj la capela aflată pe muntele Perko, la care s-au adunat ca în fiecare an mii de oameni. Capela a fost ridicată în amintirea sfântului sărbătorit şi aici vin anual mii de credincioşi din întreaga ţară pentru a participa la slujba religioasă.

Acesta este cel mai important loc de pelerinaj din judeţul Covasna. Focurile de veghe au fost aprinse aseară începând din Sânzieni, după care rând pe rând şi restul comunele au aprins la rândul lor focurile de sărbătoare.

Sfântul Ştefan este o sărbătoare importantă a comunităţii maghiare şi coincide cu Ziua Naţională a Ungariei, când se sărbătoreşte creştinarea poporu lui maghiar.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.