ACTUALITATE 24 august 2009

Mihai Viteazul, lovit de criză

de Covasna Media | 337 vizualizări
Constructorul a oprit lucrările la Piaţa Mihai Viteazul din cauză că nu mai are fonduri

De aproximativ două săptămâni, lucrările la reabilitarea Pieţei Mihai Viteazul au fost oprite de constructor din lipsă de bani, în ritmul acesta fiind slabe şanse de a mai fi finalizate până la sfârşitul anului. „Săptămâna trecută am fost la Primărie să vedem ce putem face ca să continuăm, ei au discutat şi au încercat să facă rost de fonduri, dar nu ştiu ce metodă să găsim pentru a avansa,

Constructorul a oprit lucrările la Piaţa Mihai Viteazul din cauză că nu mai are fonduri

De aproximativ două săptămâni, lucrările la reabilitarea Pieţei Mihai Viteazul au fost oprite de constructor din lipsă de bani, în ritmul acesta fiind slabe şanse de a mai fi finalizate până la sfârşitul anului.

„Săptămâna trecută am fost la Primărie să vedem ce putem face ca să continuăm, ei au discutat şi au încercat să facă rost de fonduri, dar nu ştiu ce metodă să găsim pentru a avansa, toată lumea ar vrea ca lucrările să continue dar e criză”, a afirmat reprezentantul firmei constructoare, Tartan Laszlo.

El spune că pentru acest an au fost aprobaţi de autorităţile locale 500.000 de lei, din care au fost cheltuiţi cam 100.000 de lei şi există promisiuni că vor mai fi alocaţi încă aproximativ 150-200 de mii de lei pentru acest an.

Tartan Laszlo a precizat că din ce au executat până acum ar mai fi de achitat între 60.000 şi 100.000 de lei de către municipalitate, însemnând lucrări efectuate pe durata verii.

Lucrările făcute până acum la Piaţă sau axat mai mult pe partea subterană a lucrării de reabilitare, rezolvându-se drenarea apei de sub locaţie, după care fima a trecut la turnarea cimentului şi la amenajarea unei parcări.

„Acum ar urma partea mai bănoasă, în care trebuie să punem piatră, granit, să refacem instalaţiile exterioare, să amenajăm fântâna arteziană. Să vedem ce putem face în acest an. Dacă în septembrie ne dau bani şi spun că putem relua, începem de a doua zi (...) Ştiu că au vorbit şi cu Vasile Blaga pentru a aduce bani la Piaţă dar nu ştiu ce şanse sunt, asta din bugetul local trebuie făcută“, a spus Tartan.

Potrivit acestuia, în cazul în care sunt reluate lucrările, firma va reabilita partea betonată din faţa statuii, pentru ca de 1 Decembrie să arate bine măcar în acel loc.

Constructorul a declarat că proiectul Pieţei Mihai Viteazul a fost întocmit şi defalcat de ei, iar valoarea totală a acestuia este undeva la 4,5 milioane de lei.

Lucrările la Piaţa Mihai Viteazul au început acum câţiva ani şi an de an se spune fie că va fi gata anul acesta, fie că nu sunt bani, fie că într-o vreme nu era gata proiectul. Între timp, aceasta a fost calificată de-a lungul timpului ca o „pată neagră“ din centrul municipiului reşedinţă de judeţ.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Ariel, 25 august 2009
Dupa cate tin minte, mai intai si intai, Mihai Voda a fost lovit de mercenarii generalului Basta. Revenind la lucruri serioase, traitorii vremurilor noastre sa le multumeasca celor care au proiectat citeste integral
Primar_la_Hetea, 25 august 2009
Lasa ca sunt bani pentru borduri. In plina criza noi schimbam bordurile, in loc sa facem ceva util cu banii !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.