ACTUALITATE 26 iunie 2017

Mihai Tudose este propunerea PSD-ALDE pentru funcţia de premier. Consultările de la Cotroceni încep la ora 15.00

de Covasna Media | 1389 vizualizări

Conducerea social-democraţilor a decis luni prin vot cine va fi propunerea de premier cu care coaliţia PSD-ALDE va merge la consultările de la Cotroceni.

Liviu Dragnea a anunţat înainte de a intra în şedinţa CEx al PSD că în momentul de faţă coaliţia de guvernare are 5-6 variante pentru funcţia de premier. Cu toate acestea, Liviu Dragnea l-a propus pe Mihai Tudose, ministrul Economiei în Cabinetul Grindeanu, singurul care ar fi acceptat nominalizarea.

Mihai Tudose a fost validat ca nominalizare de premier, iar doar patru social-democraţi s-au abţinut: preşedintele executiv Nicolae Bădălau, preşedintele PSD Olt Paul Stănescu, secretarul general adjunct Codrin Ştefănescu şi preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina.

Propunerea va fi înaintată preşedintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni, care vor începe la ora 15.00. 

Liberalii au decis luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional unde s-au întâlnit liderii centrali şi cei judeţeni, să meargă la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis fără o propunere de premier şi cu varianta de a rămâne în opoziţie, ajungând la concluzia că o alianţă cu celelalte partide parlamentare, în afară de PSD, nu le-ar oferi o majoritate solidă pentru guvernare.

De asemenea, liberalii au decis să voteze împotriva oricărui Guvern susţinut de PSD.

Nu în ultimul rând, liderii PNL au considerat că cea mai bună variantă în acest moment ar fi alegerile anticipate.

Surse: Mediafax, News.ro

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.