ACTUALITATE 27 martie 2018

Membrii expediţiei transafricane Khumba 2018 au anunţat că au străbătut jumătate din drum

de Agerpres | 546 vizualizări

Cei patru covăsneni, Debreczeni László, Demeter László, Szarukán László şi Tulit Zsombor, care au pornit la sfârşitul lunii februarie într-o expediţie în Africa ce are ca scop tranzitarea acestui continent de la nord la sud, au străbătut jumătate din drum, adică peste 7.700 de kilometri, ajungând în Tanzania.

În jurnalul de călătorie pe care îl ţin on-line, ei au anunţat că, din păcate, sunt nevoiţi să schimbe planul iniţial şi să renunţe la escaladarea muntelui Kilimanjaro (5.895 m).

„Suntem la jumătatea drumului. Suntem în Tanzania (...), foarte aproape de muntele Kilimanjaro. Dar, pentru că am pierdut atât de mult timp la început, în Egipt, încercând să ne recuperăm maşinile (trimise cu vaporul -n.r), iar, apoi să reparăm defecţiunile apărute pe parcurs, trebuie să lăsăm escaladarea muntelui pe altădată“, au scris aceştia pe Facebook.

Membrii echipajului au postat şi numeroase fotografii din locurile pe care le-au vizitat şi oamenii pe care i-au întâlnit în cele cinci ţări pe care le-au tranzitat până acum, respectiv Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya şi Tanzania.

Aceştia intenţionează ca marţi să treacă graniţa în Zambia, iar apoi să-şi continue călătoria prin Zimbabwe, Botswana până în Africa de Sud, punctul final fiind Capetown.

„Această expediţie este specială prin faptul că am organizat totul noi înşine. (...) Este un altfel de turism pentru noi, pentru că vrem să cunoaştem aceste ţări pe „uşa din spate“, să zicem aşa, ceea ce face foarte rar un turist. (...) Să vedem exact cum locuiesc oamenii şi după aia, în mod sigur, să vedem şi atracţiile turistice, oraşele (...) Deci, eu zic că este un altfel de turism faţă de ce se organizează“, a declarat, înainte de plecare, Debreczeni Laszlo.

Tulit Zsombor, preşedintele Asociaţiei „Secui la înălţime“, este unul dintre cei mai experimentaţi alpinişti din ţara noastră şi a escaladat de-a lungul timpului câteva dintre cele mai importante vârfuri din lume, printre care Elbrus (Europa), McKinley (America de Nord), Kilimanjaro (Africa), Aconcagua (America de Sud) şi Mount Vinson (Antarctica). Szarukán László l-a însoţit în câteva expediţii montane, iar Debreczeni László şi Demeter László, membri Sepsi Sic Outland Expedition, au participat până acum la mai multe raliuri, printre care Budapesta-Bamako, Asia Race, Sahara Morocco.

Sursă foto - Facebook

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.