ACTUALITATE 4 februarie 2019

Mașină de stingere a incendiilor de pădure, în dotarea ISU Covasna pe 2019

de Covasna Media | 637 vizualizări

Și alte echipamente ar putea ajunge anul acesta la pompierii covăsneni 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihai Viteazul” al județului Covasna va primi, cel mai probabil până la sfârșitul anului, o nouă autospecială de stingere a incendiilor, care va putea fi utilizată în special la focurile de pădure, a anunțat joi, la bilanțul ISU, reprezentantul IGSU. De asemenea, ISU Covasna ar putea primi și un punct de comandă mobil și noi echipamente de protecție.

Sunt foarte multe proiecte în care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este implicat și se vor mai cumpăra diverse tipuri de tehnică. Dumneavoastră, din ce știu, urmează să mai primiți o autospecială de intervenție de stingere incendii la păduri. În cursul anului acesta veți primi această autospecială. (...) Se intenționează de asemenea ca fiecare județ să aibă câte un punct de comandă mobil și este mai mult decât util. Ați vorbit de ambulanțe, că ați primit două, o să mai vină. (...) În decursul anului acesta, în special, se vor mai lua costume de protecție, undeva la 4.000 la nivel național, (...) mănuși, brâu, centuri de siguranță, știți la ce fac referire. Știu că ați primit căști, cizme. Proiectele o să continue și s-a ales varianta în care nu se cumpără puțin din fiecare, ci se ia o cantitate mai mare din fiecare obiect, după care treptat se încearcă înlocuirea sau dotarea cu echipamente de protecție. (...) Sunt foarte multe echipamente  noi, moderne, și intră în atribuțiile dumneavoastră să învățați să le utilizați. (...) Degeaba apărem cu ele la locul evenimentului, dacă nu știm să le folosim”, a spus miercuri șeful Direcției Planificare exerciții și management stări excepționale din cadrul IGSU, locotenent colonelul Claudiu- Florentin Zamfir, la bilanțul anual prezentat de ISU Covasna.

La nivel național vor fi distribuite peste 500 de astfel de autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor, cu capacitate între 4.000 și 10.000 de litri.  

Iulia Drăghici – Taraș

Sursă foto: ISU Covasna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.