ACTUALITATE 31 august 2016

Marton Arpad (UDMR): Data stabilită pentru alegerile parlamentare nu e cea mai potrivită

de Agerpres | 369 vizualizări

Deputatul UDMR Covasna, Marton Arpad, consideră că data de 11 decembrie stabilită de Guvern pentru desfăşurarea alegerilor parlamentare nu este cea mai potrivită, existând riscul ca din cauza eventualelor condiţii meteorologice nefavorabile oamenii să nu se prezinte la urne.

„Nu este o alegere bună. În iarnă foarte multe zone din ţără s-ar putea să fie supuse unor situaţii extreme. În Secuime, spre exemplu, sau în Moldova. Dar poate domnul Cioloş este interesat de cetăţenii români care stau în ţări mai calde, cum ar fi Spania sau Italia şi pe care acest lucru nu-i deranjează. Personal cred că ar fi fost mai bine ca alegerile să se desfăşoare pe 4 decembrie şi nu pe 11 decembrie (...). Există acest risc, să fie viscol, ninsoare, gheţuş. Desigur, s-ar putea să fie cald şi frumos, cum a fost în 22 decembrie 1989. Dar în noiembrie 2012, înainte de masă în judeţul Covasna pur şi simplu nu ai putut să circuli pe stradă, a fost ninsoare abundentă, viscol, nimeni nu ieşea din casă, era duminică, bisericile erau goale (...), eu două ore nu m-am putut mişca prin Sfântu Gheorghe (...). Deci, este o perioadă riscantă“, a declarat pentru AGERPRES deputatul Marton Arpad.

Potrivit acestuia, Guvernul ar fi putut fixa data alegerilor până pe 19 martie 2017, având în vedere că parlamentarii au depus jurământul pe 20 decembrie 2012, deci s-ar fi încadrat în prevederile constituţionale.

Parlamentarul covăsnean a mai spus că nu vede alte impedimente în ce priveşte data alegerilor şi că UDMR este în plină campanie de desemnare a candidaţilor, listele finale urmând să fie făcute publice până la sfârşitul lunii septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a anunţat că alegerile parlamentare se vor desfăşura pe data de 11 decembrie, potrivit unei hotărâri adoptate de Executiv în şedinţa de miercuri.

 

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
andrea, 1 septembrie 2016
Pe 11dec va fi iarna grea dar pe 4 nu? :))
bobby, 1 septembrie 2016
Lasa domnule deputat nu te mai plange , doar ai masina de serviciu , platita de noi contribuabilii din toata ROMANIA .Asa ca te poti deplasa la vot linistit .
R, 1 septembrie 2016
poate nu a aflat ca registrul electoral e electronic si nu mai merge cu turismul de alegeri
R, 1 septembrie 2016
ce nu va mai fata mintea.....
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.