ACTUALITATE 6 noiembrie 2014

Marius Obreja (PNL): Poziţia UDMR, previzibilă; mizăm pe buna orientare politică a electoratului maghiar

de Agerpres | 140 vizualizări

Liderul PNL Covasna, senatorul Marius Obreja, a declarat, joi, că poziţia de „non-combat” pe care UDMR a adoptat-o pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale era previzibilă şi şi-a exprimat convingerea că maghiarii care vor ieşi duminica viitoare la vot vor opta pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis.

„Puteam să pun în plic şi să deschidem astăzi, eram sigur că aceasta va fi poziţia liderilor UDMR, prin urmare nu suntem deloc miraţi. (...) Noi mizăm, în continuare, pe buna orientare politică a electoratului maghiar, a secuilor şi normal că ne dorim să îl voteze pe Klaus Iohannis. Nu fac pronosticuri, ne facem în continuare datoria, desfăşurăm o campanie electorală serioasă”, a spus Marius Obreja.

PNL Covasna a derulat pentru primul tur al alegerilor o campanie electorală bilingvă, în română şi maghiară, şi va continua să facă acelaşi lucru şi în turul al doilea, considerând important ca mesajele lui Klaus Iohannis să ajungă şi la cetăţenii de etnie maghiară din judeţ. Liderul PNL Sfântu Gheorghe, Mădălin Guruianu, a declarat în repetate rânduri că experienţa sa politică, dar şi rezultatele scrutinelor anterioare arată că electoratul maghiar are, în general, o orientare politică de dreapta şi îl face să creadă că marea majoritate a acestuia „nu va putea vota un candidat al stângii, indiferent cum se va numi el”.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat joi că formaţiunea pe care o reprezintă le va recomanda cetăţenilor de etnie maghiară să voteze la al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor potrivit propriilor convingeri. Într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj, Kelemen Hunor a enumerat argumentele ce au stat la baza acestei decizii, principalul fiind acela că, iniţial, majoritatea reprezentaţilor conducerii Uniunii ar fi dorit susţinerea candidatului ACL, Klaus Iohannis, însă acesta nu s-a arătat dispus să discute cu UDMR. Kelemen Hunor a spus că Victor Ponta a fost un partener de încredere, dar şi că UDMR nu se poate afla de aceeaşi parte cu liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pitagora, 7 noiembrie 2014
Votul daca va fi ,va fi unul negativ ca si in 2004. Iohannis nu-i neaparat celmai cel dar pericolul ca toata puterea sa incapa pe mana unui singur partid,care s-a dovedit in ultimii doi ani ca cel citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.