ACTUALITATE 2 iulie 2015

„Marele zid unguresc”, gata în câteva luni

de Covasna Media | 138 vizualizări

Construcția gardului temporar la granița ungaro-sârbă se va încheia în câteva luni, a declarat joi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, relatează MTI.

Ministrul a declarat pentru postul de știri M1 că lucrările vor începe în 8-10 locuri simultan, în special la secțiunile care sunt în prezent cele mai expuse valului de imigranți „cu scopul de a face clar pentru toată lumea că Ungaria va pune capăt unor astfel de practici ilegale”, notează Agerpres.

El și-a exprimat totodată speranța că acest gard nu va afecta relațiile bune dintre Ungaria și Serbia. „Aceasta este o măsură de necesitate luată de Ungaria cu scopul de a se proteja și de asemenea (pentru a proteja) Uniunea Europeană de imigranții ilegali”, a mai spus șeful diplomației ungare.

Pe de altă parte, cotidianul ungar Napi Gazdasag a făcut cunoscut joi că autoritățile ungare se află în imposibilitatea de a expulza majoritatea imigranților, deoarece, chiar dacă autoritatea în materie de imigrație refuză solicitările lor de azil, instanțele vor decide în favoarea lor.

Reamintim că Ungaria vrea să ridice un gard împotriva imigranţilor. Decizia a fost luată de guvernul de la Budapesta care vrea astfel să-i ţină la distanţă pe toți cei care, alungaţi de foamete şi războaie din propriile ţări, caută o viaţă mai bună în Europa. Gardul va fi la graniţa dintre Ungaria de Serbia, ţară din care, se plânge Budapesta, vin cei mai mulţi imigranţi.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.