ACTUALITATE 22 martie 2023

Malurile Râului Negru, golite de 3 tone de gunoaie, de Ziua Mondială a Apei

de Covasna Media | 1119 vizualizări

Administraţia Bazinală de Apă Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna a celebrat Ziua Mondială a Apei, sub sloganul “Să accelerăm schimbarea”, cu o acțiune de ecologizare în data de 21.03.2023 în zona Rezervației Naturale de la Reci, situată în lunca Râului Negru și pe malurile Râului Negru, în localitatea Reci, în apropierea podului rutier pe DN13E. La acţiunea de ecologizare au participat peste 60 de persoane din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna, Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna, Garda de Mediu Covasna și Primăria Comunei Reci, care au adunat circa 3 tone de deşeuri menajere de pe malurile Râului Negru și în zona rezervației naturale.

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte în fiecare an în data de 22 martie conform deciziei luate în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992.

Campania din acest an “Să accelerăm schimbarea”, completată și nuanțată prin unul mai detaliat “Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”, are ca element central pasărea colibri și îşi propune să transmită mesajul că rezolvarea crizei apei și a canalizării este vitală pentru toți și faptul că avem nevoie ca toată lumea să ia măsuri.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei în anul 2023 este o acţiune de conştientizare publică a faptului că familia, școala și comunitatea pot face diferența schimbând modul în care folosesc, consumă și gestionează apa în viața cotidiană. Fiecare persoană poate să contribuie la schimbare cu un gest oricât de mic, ca în povestea antică, unde pasărea colibri poartă picături de apă pentru a stinge un foc mare.

Fiecare implicare va fi adăugată la Agenda de acțiune pentru apă, care va fi lansată la Conferința ONU 2023 privind apa – primul eveniment de acest gen de aproape 50 de ani. Acesta este un moment, o dată la o generație, pentru ca lumea să se unească în jurul problemelor legate de apă.

(Sursa: comunicat de presă)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.