ACTUALITATE 23 august 2009

Majoritatea restanţierilor la creditele de nevoi personale ajung pe mâna recuperatorilor

de Covasna Media | 443 vizualizări
Ce face un bancher cu un credit pe care nu-l poate recupera? Îl vinde. Evident, la preţuri mai mici, ca orice obiect deja folosit. Ce păţeşte cel care a ajuns în imposibilitate de plată? Intră pe mâna cuiva mult mai insistent în recuperarea banilor, dar şi pe lista neagră a Biroului de Credit. În această situaţie ajung cei care întârzie să-şi plătească ratele. Şi, din cauza crizei, sunt din ce

Ce face un bancher cu un credit pe care nu-l poate recupera? Îl vinde. Evident, la preţuri mai mici, ca orice obiect deja folosit. Ce păţeşte cel care a ajuns în imposibilitate de plată? Intră pe mâna cuiva mult mai insistent în recuperarea banilor, dar şi pe lista neagră a Biroului de Credit.

În această situaţie ajung cei care întârzie să-şi plătească ratele. Şi, din cauza crizei, sunt din ce în ce mai mulţi. Potrivit Coface România, băncile autohtone au vândut, în prima jumătate a anului, credite neperformante de 362 de milioane de euro, de patru ori mai mult decât anul trecut. O schimbare s-a observat şi în ceea ce priveşte profilul debitorului.

Peste 95% din creanţele vândute de bancheri sunt credite de nevoi personale, pentru că asupra lor banca nu are nicio garanţie, aşa cum este în cazul celor ipotecare. Cine cumpără însă un credit neperformant şi de ce? Companiile de colectare a creanţelor le achiziţionează pentru profit, iar băncile abia aşteaptă săşi cureţe bilanţul contabil.

Asta nu însemnă că rău-platnicul a scăpat de povara creditului. Firma care i-a cumpărat datoria va continua să-i ceară bani.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.