ACTUALITATE 28 iunie 2010

Mai puţine deşeuri electrice şi electrocasnice la Marea Debarasare

de Covasna Media | 79 vizualizări
Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) şi firma bucureşteană Environ SA au organizat, între 25 şi 26 iunie, o nouă acţiune a campaniei Marea Debarasare - pentru obiecte electrocasnice/electrice, aceasta cuprinzând peste 70 de trasee, atât în mediul urban cât şi în cel rural. În judeţul Covasna, Marea Debarasare a cuprins trei trasee - pe zona Întorsurii Băuzăului, cea a Moacşei şi localităţilor dimprejur

Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM) şi firma bucureşteană Environ SA au organizat, între 25 şi 26 iunie, o nouă acţiune a campaniei Marea Debarasare - pentru obiecte electrocasnice/electrice, aceasta cuprinzând peste 70 de trasee, atât în mediul urban cât şi în cel rural.

În judeţul Covasna, Marea Debarasare a cuprins trei trasee - pe zona Întorsurii Băuzăului, cea a Moacşei şi localităţilor dimprejur şi cea a oraşului Baraolt şi comunei Băţani. În mediul rural s-a acţionat vineri, ziua de sâmbătă cuprinzând zone precum Sfântu Gheorghe - Întorsura Buzăului şi Sfântu Gheorghe - Târgu Secuiesc.

Potrivit purtătorului de cuvânt al APM Covasna, Vasile Mânecuţă, rezultatele finale ale Marii Debarasări se vor afla la începutul acestei săptămâni, însă din estimările APM, în judeţul Covasna s-au strâns destul de puţine obiecte.

„Cantităţile strânse vor fi reduse, din estimările noastre, aceasta fiind urmarea mai multor acţiuni de acest gen. În plus, nu trebuie omis faptul că Tega SA, care se ocupă de salubrizarea a 33 de localităţi din judeţ, a colectat permanent deşeurile electrice şi electrocasnice, având un depozit special pe strada Energiei din Sfântu Gheorghe. Prin urmare, la noi în judeţ nici nu avea cum să acumuleze populaţia cantităţi imense de astfel de deşeuri”, a explicat Vasile Mânecuţă.

Referindu-se la programele de colectare ale unor agenţi economici, care recompensează predarea de produse electrocasnice şi electrice vechi cu scăderea din preţ la unele noi, preşedintele ANPM, Iosif Nagy, a declarat că acestea nu se „concurează” deloc cu acţiunile Marii Debarasări, fiind chiar binevenite în actualul context economico-financiar.

Monica Vajna

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
am vrut, 28 iunie 2010
S-au strans putine obiecte pentru ca nu se face destula reclama si nu se gasesc informatii. Eu, de exemplu, am aflat ca se face si am cautat mai multe informatii unde as putea sa duc 2 televizoare, 1 citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.