ACTUALITATE 16 iulie 2015

Magic Lake, paradisul pescarilor de la Coșeni

de Mirela Cara | 3955 vizualizări

Oricine a pescuit măcar o dată în viață știe cât de important este să nimerești o baltă cu pește. Pescarii din Sfântu Gheorghe dar și din împrejurimi sunt mai norocoși decât cei din alte zone, întrucât de anul acesta pot merge la Magic Lake, în localitatea Coșeni, unde există un loc aproape perfect petru pescuit. „Am amenajat lacul ăsta pentru că ne-am dat seama că așa ceva nu există în împrejurimi. Sunt amenajate 26 de locuri de pescuit și avem și o varietate de pești, ne-a spus Antal Alpár, managerul de la Magic Lake.

Cei care doresc să profite de noul spațiu de pescuit trebuie să știe că lacul a fost populat cu 14 tone de crap dintre care 5 tone sunt crapi care au mai mult de 4kg. De asemenea, în lac se găsesc și pești precum caras, amur, șalău și știucă.

Magic Lake 2015 - 2

Doritorii pot merge zilnic la lac în intervalul orar 6:00 – 20:00. Ei trebuie să se asigure că au la ei momeală și undițe, dar și mâncare și băutură. „Deocamdată nu am amenajat nimic pentru mâncare și băutură, dar intenționăm să facem un restaurant și un magazin cu tot ce este necesar pentru pescuit, ne-a declarat managerul lacului. El a subliniat că pescuitul în zona amenajată de ei se face după un set de reguli care trebuie respectate cu strictețe. De pildă, cei ce pescuiesc doar de dragul de a practica acest sport plătesc un bilet de intrare de 30 de lei și au obligația să elibereze înapoi în lac peștele prins. Ceilalți pot pleca acasă cu 5 kg de pește, dacă au plătit un bilet de intrare de 60 de lei. Cel mai mare pește din lac poate ajunge până la 20kg. Cei care doresc să cumpere mai mult decât au pescuit vor plăti 17 lei pentru 1kg de crap, 10 lei pentru amur sau caras și 24 de lei pentru știucă sau șalău.

Porțiunea amenajată la Magic Lake este de 16 ha, din care 12 ha reprezintă apa, care are în anumite locuri o adâncime și de 14 m. „Am vrut să facem un paradis al pescarilor, ca să nu mai fie nevoiți oamenii să plece în Deltă sau în alte locuri. Cu timpul, vom aduce îmbunătățiri și vom crea condiții de pescuit zi și noapte, a mai spus Antal Alpár, care a adăugat că informații suplimentare sunt disponibile pe www.magiclake.ro sau pe pagina de Facebook a lacului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.