ACTUALITATE 11 mai 2009

Luptă pentru o viaţă mai uşoară

de Covasna Media | 528 vizualizări

Lovită de-a lungul vieţii de numeroase greutăţi şi probleme de sănătate, o femeie din Sfântu-Gheorghe dă o nouă luptă cu boala pentru a evita să îşi continue existenţa într-un pat. Pal Anna Maria (55 de ani) are nevoie de o proteză la şold, singura care o poate salva de la o viaţă imobilizată, din cauza gravei osteoporoze care îi macină oasele, combinată cu un defect din naştere. În prezent, boala îi provoacă numai greutăţi, pline de durere, care o fac să-i fie greu să se ridice şi să se deplaseze.

În tinereţe, cu toate că nu avea voie să lucreze din cauza sănătăţii precare, Pal Anna Maria a fost nevoită, şi a lucrat 18 ani ca brodeză la Cooperativa Arta Braşov şi apoi Săceleana. Din anul 1990 este pensionară pe caz de boală, având mai multe afecţiuni care îi îngreunează viaţa.

Dintre acestea nu lipsesc problemele de inimă, pe care le are din naştere sub forma unei găuri, iar din lipsa banilor nu s-a putut opera.

Pal Anna Maria povesteşte că din cauză că nu avea bani să se opereze la inimă, pe hârtii s-a scris mereu „nu necesită operaţie”, iar comisia pentru persoane cu handicap a trecut-o la gradul III de handicap, în loc de II cât era înainte, de unde şi pensie de invaliditate mai mică. A contestat decizia comisiei şi urmează să vadă ce se va întâmpla de acum încolo cu sănătatea ei şi dacă va trece din nou la gradul II după operaţia de la şold. Acum, din cauza vârstei, femeia spune că nu-şi poate repara inima printr-o operaţie, iar pentru şold nu poate lua medicamente întrucât ficatul nu le suportă.

Potrivit acesteia, proteza de care are nevoie pentru şold costă în jur de 12.000 de lei, sumă din care urmează să afle cât sau dacă Casa de Asigurări de Sănătate suportă o parte. „Nu mă las bătută să cad la pat”, spune femeia.

Pentru cei care doresc şi au posibilitatea să o ajute pe Pal Anna Maria să nu rămână imobilizată la pat, contul deschis la CEC este RO 54CECECV0102RON0014839. Numărul ei de telefon este 0742 600 573.

Ana Sidon

Teme articol: ajutor boala proteza sold
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.