ACTUALITATE 16 octombrie 2009

Luni se dă startul depunerii cererilor pentru ajutorul la încălzire

de Covasna Media | 571 vizualizări
[singlepic=443,250,250,,left]Cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzire vor începe a fi primite de către Direcţia de Asistenţă Comunitară din Sfântu Gheorghe şi primăriile din judeţ, începând de luni, 19 octombrie. Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Comunitară, Tanko Vilmos, oamenii vor trebui să depună un dosar conţinând copia după cartea de identitate şi ultima factură de la gaz – cei care se încălzesc cu gaz şi copie după cartea

Cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzire vor începe a fi primite de către Direcţia de Asistenţă Comunitară din Sfântu Gheorghe şi primăriile din judeţ, începând de luni, 19 octombrie. Potrivit directorului Direcţiei de Asistenţă Comunitară, Tanko Vilmos, oamenii vor trebui să depună un dosar conţinând copia după cartea de identitate şi ultima factură de la gaz – cei care se încălzesc cu gaz şi copie după cartea de identitate şi documente doveditoare ale veniturilor - cei care se încălzesc cu lemne.

Deşi cei care se încălzesc cu gaz nu trebuie să aducă acte doveditoare ale veniturilor, ei vor anexa o declaraţie pe propria răspundere cu privire la aceste venituri, Tanko Vilmos avertizând că se pot realiza controale în acest sens, pentru verificarea veridicităţii datelor furnizate.

După depunerea documentelor către direcţiile sociale ale primăriilor, acestea le vor analiza şi vor transmite dosarele eligibile Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale (AJPS) Covasna, care va dispune apoi eliberarea cupoanelor cuvenite beneficiarilor ajutorului.

Potrivit lui Tanko Vilmos, iarna trecută au beneficiat de ajutoare de încălzire în jur de 9.000 de persoane şi familii din Sfântu Gheorghe, în vreme ce la nivel judeţean au beneficiat, de astfel de ajutoare, peste 40.000 de persoane şi familii.

Actuala criză economică şi financiară a determinat autorităţile să modifice condiţiile acordării acestor ajutoare, prin restrângerea numărului de beneficiari, prin OUG 106 din 7 octombrie 2009. Prin această ordonanţă, plafonul maxim de venituri a fost micşorat la 425 lei pe membru de familie.

Monica Rizea

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, 19 octombrie 2009
Rusine guvernantilor. Sa faca economii pe spinarea nevoiasilor. Halal guvern, halal tara.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.