ACTUALITATE 28 aprilie 2010

Lucrările la Sala Sporturilor se derulează în ritm alert

de Covasna Media | 243 vizualizări
Investiția se dorește a fi preluată în prima săptămână din luna mai 28apr2010-sala_sporturilorLucrările la Sala Sporturilor din Sfântu-Gheorghe evoluează rapid și spațiul se dorește a fi redat sportivilor începând cu data de 7 mai, la timp atât pentru competiția de minifotbal care este programată în data de 10 mai, cât și pentru meciurile de playoff ale echipei de baschet. Sala Szabo Kati a fost închisă la începutul lunii martie, datorită unor lucrări de anvergură care implică într-o primă fază schimbarea suprafeței de joc cu alta nouă, una dintre cele mai moderne care se găsesc în România.

Investiția se dorește a fi preluată în prima săptămână din luna mai

28apr2010-sala_sporturilorLucrările la Sala Sporturilor din Sfântu-Gheorghe evoluează rapid și spațiul se dorește a fi redat sportivilor începând cu data de 7 mai, la timp atât pentru competiția de minifotbal care este programată în data de 10 mai, cât și pentru meciurile de playoff ale echipei de baschet.

Sala Szabo Kati a fost închisă la începutul lunii martie, datorită unor lucrări de anvergură care implică într-o primă fază schimbarea suprafeței de joc cu alta nouă, una dintre cele mai moderne care se găsesc în România.

„Este o lucrare complexă, pe care antreprenorul dorește să o realizeze la parametri maximi, aceasta fiind și condiția impusă de furnizorul de materiale. După cum a fost contractată lucrarea și s-a putut vedea și pe parcurs, toate materialele folosite sunt marca Robbins, cel mai important furnizor de suprafețe de joc din lume. Dorința noastră este ca lucrarea să se finalizele cât mai repede, dar în același timp nici nu dorim să grăbim constructorul, pentru că vrem ca lucrarea să fie perfectă, mai ales dacă ne gândim că efortul Guvernului, dar și din resurse proprii, este unul foarte mare”, a spus directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM), Șanta Carol.

Potrivit acestuia, lucrările se derulează rapid și luarea în primire este programată pentru 7 mai.

Directorul CSM spune că are cunoștință despre faptul că echipa de baschet este afectată de acest program de lucrări, dar având în vedere că va fi principalul beneficiar al investiției, așteaptă cât mai multă înțelegere și respect față de eforturile care se fac aici pentru modernizarea Sălii și ridicarea standardelor de calitate.

Investiție de 500.000 de lei

Lucrările demarate la Sala Sporturilor presupun înlocuirea vechii pardoseli - pusă inițial în anii '90 și ulterior acoperită în anul 2004 cu un strat de parchet - cu un parchet ultramodern, care se găsește în multe săli din Statele Unite.

Noua suprafață este concepută pe un sistem complex, cu partea superioară din parchet de arțar canadian stratificat, iar sub el se găsesc câteva straturi inferioare care îi dau elasticitate, plus un strat de pâslă care oferă protecție microbiologică și absoarbe umezeala.

Costurile se ridică la 500.000 de lei, bani alocați de Guvern pentru această investiție.

În paralel, la Sala Sporturilor au avut loc și alte investiții. Spre exemplu, au fost montate panouri de baschet suspendate, omologate, care funcționează cu motor electric, și urmează să fie amplasată o tabelă electrică de marcaj.

Până acum erau probleme cu meciurile oficiale de baschet din cupele europene, deoarece tabela nu era corespunzătoare și nu era bine amplasată, dar CSM a achiziționat una nouă, de 5 pe 2,80 m, mult mai mare decât actuala și atestată Fiba2. Vechea tabelă va fi amplasată în partea opusă, pentru a putea fi văzută de pe banca de rezervă. În acest fel, spectatorii și sportivii vor beneficia de cele mai bune condiții, într-una din cele mai cochete și bine dotate săli din țară.

Ana Sidon

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.