ACTUALITATE 3 august 2017

Lucrările la noul sediu al IPJ Covasna, realizate în proporție de 60%

de Agerpres | 783 vizualizări

Lucrările de construcție la viitorul sediu al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Covasna din municipiul Sfântu Gheorghe, începute în anul 2008, au fost realizate în proporție de aproximativ 60%, valoarea totală a investiției ridicându-se la aproape zece milioane de euro, a declarat miercuri, comandantul instituției, comisarul șef Eugen Palade.

Potrivit acestuia, conducerea Ministerului de Interne a asigurat fondurile necesare pentru continuarea investiției.

„Până în prezent, lucrările au ajuns la aproape 60%, iar în continuare avem sursa financiară necesară pentru a continua investiția. Ne bucurăm de sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române și al conducerii Ministerului de Interne și sperăm ca într-un interval de timp cât mai scurt să putem finaliza noua investiție, iar populația din județ să fie deservită la un nivel corespunzător, în condiții mult mai bune”, a declarat șeful IPJ Covasna.

Acesta a precizat că investiția totală se va cifra la aproape zece milioane de euro.

„Investiția este finanțată exclusiv din bugetul central și, din câte cunosc, este una dintre cele mai mari realizate în prezent de către Ministerul de Interne”, a mai spus comisarul șef Eugen Palade.

Lucrările pentru realizarea acestei construcții aflate în vecinătatea Inspectoratului Județean de Jandarmi au început în anul 2008, având termen de finalizare anul 2011, dar ele au stagnat din lipsă de fonduri.

Potrivit proiectului, noul sediu va avea trei corpuri cu o suprafață desfășurată de aproximativ 3.500 de metri pătrați și va găzdui birourile, popota, garajele, arestul și o sală de sport pentru polițiști.

În momentul de față, serviciile operative și neoperative din subordinea Inspectoratului Județean de Poliție își desfășoară activitatea în mai multe imobile disparate aflate pe teritoriul municipiului Sfântu Gheorghe.

În urmă cu câțiva ani, la momentul sistării lucrărilor, Consiliul Local Sfântu Gheorghe și-a exprimat disponibilitatea de a prelua clădirea pentru a o transforma în bloc de locuințe, iar conducerea primăriei a făcut demersuri în acest sens pe lângă Ministerul Administrației și Internelor și Ministerul Dezvoltării Regionale. Propunerea autorităților locale era de a amenaja aici 200 de locuințe, jumătate pentru localnici și jumătate pentru angajații din structurile Ministerului de Interne și ale Poliției Locale.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.